• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Αλλοπρόσαλλα ηλεκτρονικά!
Τα πράγματα δεν είναι 1-2-3 αλλά πιο πολύ 5-2-7
Νέα 13/11/2015 - 10:34

Ο Dani Pedrosa ήταν τρίτος τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη στο τεστ της Valencia.

 

Ο Ισπανός άσος ήταν χαρούμενος που από την αρχή ήταν αρκετά γρήγορος με τα ελαστικά της Michelin, ωστόσο όταν έβαλε το σκληρό είχε κάποια προβλήματα.

 

Όπως και ο Marquez, έτσι και ο Dani τόνισε ότι οι αναβάτες χρειάζονται ένα ελαστικό που θα δίνει σταθερή αίσθηση σε διαφορετικές θερμοκρασίες και πίστες.

 

«Δεν κοιτάμε τους χρόνους, αυτό που θέλουμε είναι ένα ελαστικό για να δουλέψουμε που να είναι σταθερό».

 

«Κι αυτό επειδή όταν αλλάζεις γόμα - σε λίγο πιο σκληρή π.χ. - τότε υπάρχουν προβλήματα».

 

«Η Michelin πρέπει να φτιάξει γόμες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε σε κάθε επιφάνεια και σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών».

 

«Βάλαμε για παράδειγμα τη σκληρή γόμα όταν ανέβηκε η θερμοκρασία (σ.σ. το απόγευμα της Τετάρτης) και είχαμε πολλές πτώσεις».

 

«Τουλάχιστον με τη βασική γόμα μπορέσαμε και κάναμε δοκιμές και κρατήσαμε το ρυθμό μας. Στη σκληρή είναι που πρέπει να δουλέψουν».

 

Στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του στα ηλεκτρονικά και υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοήσουν το χαρακτήρα του ενιαίου software.

 

«Είναι η πρώτη φορά που άλλος κατασκευαστής κάνει ηλεκτρονικά για τη μοτοσυκλέτα μας και τα πράγματα είναι περίπλοκα. Δεν υπάρχει κανονικότητα».

 

«Τα πράγματα δεν πάνε 1-2-3-4-5 αλλά πιο πολύ 5-2-7. Η σούζα δεν έρχεται όταν το περιμένεις! Έχεις ταλαντώσεις και δεν ξέρεις τι γίνεται γιατί στον επόμενο γύρο δεν έχεις».

 

«Οι τεχνικοί δούλευαν όλο το βράδυ για να βελτιωθεί η κατάσταση και το κατάφεραν. Βέβαια απέχουμε πολύ από το να γίνουν καλύτερα».

 

«Δεν ξέρω πόσα εργαλεία θα έχουμε και φυσικά το software αυτό έχει περιορισμούς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

 

«Αυτή είναι η προτεραιότητά μας τώρα. Μετά, όταν θα ξέρουμε το όριο θα δουλέψουμε στη γεωμετρία, στην πρόσφυση, στη σούζα κτλ».

 

Τέλος, συμμεριζόμενος την άποψη και του Marquez, με τα νέα ηλεκτρονικά είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο νέος κινητήρας είναι λιγότερο επιθετικός από τον φετινό.

 

«Είναι πολύ δύσκολο να το πει κανείς. Άλλωστε τη μοτοσυκλέτα μου του ’15 τη ξέρω με τα ηλεκτρονικά του ‘15».

 

«Έτσι με αυτά το ’16 έχω θέματα γιατί ο κινητήρας δείχνει διαφορετικός. Δεν μπορώ να κρίνω το νέο κινητήρα. Θέλουμε περισσότερο χρόνο».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Το διασκεδάζω!

« Προηγούμενο άρθρο

Είπαν για τα Michelin (Μέρος 2ο)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα