• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Τα πράγματα είναι απελπιστικά
Δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς...
Νέα 07/11/2015 - 19:50

O Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τελευταία θέση του σχηματισμού εκκίνησης, κάτι που ήξερε οριστικά εδώ και μερικά 24ωρα.

 

Ο Ιταλός άσος είχε μόλις τη δεύτερη πτώση του σήμερα, σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα και μόλις την πρώτη από δικό του λάθος!

 

Την ώρα που ο διεκδικητής του Τίτλου και ομόσταυλός του, έκανε τον «...γύρο της ζωής» του, ο Vale έχανε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας στην 8.

 

Όπως και να ‘χει, αυτό που μετρά για τον Valentino να προσπαθήσει να υπερασπιστεί με επιτυχία τους 7β της διαφοράς που έχει από τον Lorenzo.

 

«Η ημέρα ξεκίνησε καλά. Το πρωί κάναμε καλά ελεύθερα. Ήμουν γρήγορος (2ος πίσω από τον Iannone) και ανταγωνιστικός αλλά και χαρούμενος με τις ρυθμίσεις».

 

«Στις ΕΔ4 δοκιμάσαμε μερικές αλλαγές. Δεν ήταν άσχημες, αλλά δεν περίμενα να δυσκολευτώ και τόσο. Με την ανεβασμένη θερμοκρασία είχα πρόβλημα με τα ελαστικά».

 

«Το πρωί όλα είναι πιο εύκολα. Το απόγευμα χάνω σε πρόσφυση και δυσκολεύομαι περισσότερο».

 

«Στις κατατακτήριες, που δεν είχαμε την πίεση για έναν καλό χρόνο, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ακόμα αλλαγή».


«Δυστυχώς όμως δεν δούλεψε. Δεν μου άρεσε. Με το δεύτερο ελαστικό γυρίσαμε στις άλλες ρυθμίσεις αλλά έκανα το λάθος κι έπεσα».

 

«Σίγουρα ελπίζαμε να μην πάρει την pole ο Lorenzo και να είναι δυνατές οι Honda, αλλά ο Jorge ήταν ο πιο γρήγορος».

 

«Στον αγώνα είναι αδύνατον να καταλάβουμε τι θα γίνει μπροστά κι έτσι πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας αγώνα και να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις μας».

 

«Κάποιος είπε ότι αύριο θα είναι λίγο χαμηλότερη η θερμοκρασία. Αυτό θα είναι καλό. Θα έχουμε και το ζέσταμα για να δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε το ρυθμό μας».

 

Ο Valentino δεν χρειάζεται να κερδίσει τον Lorenzo για να πάρει τον Τίτλο, ωστόσο η θέση του τελευταίου θα είναι κομβικής σημασίας για τον Ιταλό.

 

Πάντως, ο ίδιος περιγράφει την όλη κατάσταση ως απελπιστική. «Μετά την Πέμπτη, όταν έμαθα ότι θα ξεκινήσω τελευταίους, τα πράγματα είναι λίγο απελπιστικά».

 

«Είναι πολύ, πάρα πολύ δύσκολα. Πρέπει να προσπαθήσω στο μέγιστο βαθμό και να κάνω έναν καλό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

 

Η ελπίδα για τον Rossi είναι οι Honda να ξεπεράσουν το πρόβλημα με το μπροστινό - κάτι που είπε και ο Dani και ο Marc - και να κάνουν το 1-2 μπροστά από τον Jorge.

 

Έτσι θα του αρκεί μια 6η θέση. Όμως: «Ο Jorge είναι πολύ γρήγορος», παραδέχτηκε ο Rossi. «Ωστόσο και οι Honda είναι γρήγορες και με καλό ρυθμό».

 

«Πιστεύω ότι μπορούν να παλέψουν για τη νίκη. Μετά όμως δεν ξέρω τι θα γίνει. Ο Iannone είναι ο 4ος με καλό ρυθμό, αλλά στις κατατακτήριες δυσκολεύτηκε».

 

«Προσωπικά πιστεύω ότι για την τέταρτη θέση υπάρχουν τουλάχιστον 7-8 μοτοσυκλέτες να παλέψουμε και όλοι έχουν το ρυθμό».

 

«Για να ανακάμψω από τελευταίος πρέπει να κάνω καλή εκκίνηση. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Στη συνέχεια δεν πρέπει να χάσω πολύ χρόνο στους πρώτους γύρους».

 

«Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 30 γύρων και πρέπει να δούμε πως θα είναι ο ρυθμός μου», πρόσθεσε ο Vale που κυνηγά τον πρώτο του Τίτλο μετά το 2009.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ξαφνιάστηκα όταν είδα το χρόνο!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Επέστρεψε με pole ο Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα