• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αγώνα α λα Phillip Island ο Marquez;
«Ζεσταίνεται πολύ το μπροστινό, ελπίζω να βελτιωθούμε»
Νέα 06/11/2015 - 23:45

Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνει παρόμοιο αγώνα με το Phillip Island ο Marc Marquez στη Valencia!

 

Ο Ισπανός έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης στο μπροστινό και δεν μπορεί να πιέσει στον ίδιο βαθμό σε όλο τον αγώνα της Κυριακής.

 

Έτσι, εκτός κι αν βρεθεί λύση μέχρι τον αγώνα, είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί το αμφιλεγόμενο σενάριο του Phillip Island που τόσα δεινά έφερε στο Πρωτάθλημα.

 

«Το απόγευμα κάναμε μερικούς μόνο συνεχόμενους γύρους και μετά από 4-5 φαίνεται ότι όχι μόνο το πίσω, αλλά και το μπροστινό υπερθερμαίνεται».


«Ενδεχομένως να συμβαίνει αυτό επειδή δεν περίμεναν τέτοιες θερμοκρασίες στη Valencia και το μπροστινό παραείναι μαλακό».

 

«Δουλεύουμε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας για να κάνουμε το μπροστινό να δέχεται λιγότερη πίεση».

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα ίδια προβλήματα υπερθέρμανσης αντιμετωπίζει και ο Crutchlow, ενώ από πλευράς θερμοκρασίας την Κυριακή αναμένεται να είναι πιο κάτω ο υδράργυρος.

 

Όταν επισήμαναν - όχι ότι ήταν αναγκαίο - ότι από την Αυστραλία και αυτά τα προβλήματα με το μπροστινό ξεκίνησε να ξετυλίγεται το αρνητικό αυτό σκηνικό για το MotoGP, ο Marquez απάντησε:

 

«Ναι, βέβαια... αλλά όλα δείχνουν ότι κι εδώ πρέπει να διαχειριστούμε τα ελαστικά. Στο Phillip Island ήταν το 31 (σ.σ. το έξτρα μαλακό) όπως κι εδώ και το 32 (σ.σ. μαλακό) που είχαμε και στο Le Mans όταν και πάλι δυσκολευόμουν».

 

«Έτσι, όταν έχουμε τα πιο μαλακά μπροστινά δυσκολευόμαστε περισσότερο σε σχέση με τις Yamaha. Και πρέπει να τα διαχειριστούμε».

 

«Δεν μπορούμε να πιέζουμε σε όλους τους γύρους γιατί υπερθερμαίνονται. Ελπίζω από αύριο να βελτιώσουμε τη γεωμετρία, το στήσιμο κτλ και να βρούμε λύσεις».

 

Ο Cal Crutchlow θα κάνει αίτημα στην Bridgestone να φέρει το μεσαίο μπροστινό ελαστικό τις επόμενες ημέρες. Θα υποστηρίξει το αίτημά του αυτό ο Marquez;

 

«Μπορεί να είναι καλή επιλογή. Το 31 το πρωί που δεν πιέζαμε και που η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη παραήταν μαλακό. Έτσι δεν έχει νόημα να το ξαναδοκιμάσουμε».

 

«Το ασύμμετρο δεν είναι τόσο άσχημο, αλλά είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε πέρυσι στην Αυστραλία και λίγο περίεργο στα φρένα στο τέλος της ευθείας».

 

«Νιώθεις κάποιες περίεργες κινήσεις. Ναι, θα ζητήσω όπως και ο Cal να μας δώσουν αν έχουν απόθεμα από το 33».

 

Άνθρωποι της Bridgestone δήλωναν ότι το μεσαίο μπροστά δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη  Valencia και μπορεί να είναι επικίνδυνο σε κάποια σημεία, όπως στην 4.

 

Επιβεβαίωσαν μάλιστα ότι ενδεχομένως κάποιοι αναβάτες θα πρέπει να κάνουν διαχείριση των ελαστικών τους την Κυριακή, αν και έσπευσαν να τονίσουν ότι είναι ακόμα νωρίς και μπορεί να βελτιώσουν περαιτέρω τις μοτοσυκλέτες τους.

 

Ο Marquez ήταν εντυπωσιακός το πρωί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και το απόγευμα ήταν δυνατός κυρίως αν αναλογιστούμε ότι δεν φόρεσε καινούργιο μεσαίο στο τέλος όπως έκαναν άλλοι.

 

«Ένιωθα καλά το πρωί. Το απόγευμα κάναμε μερικές αλλαγές και ο ρυθμός μας ήταν καλός. Δοκιμάσαμε το σκληρό και μετά επιστρέψαμε στο μεσαίο».

 

«Όμως οι άλλοι φόρεσαν καινούργιο ενώ εμείς κρατήσαμε αυτό από το πρωί και πάλι ο χρόνος μας ήταν βέβαια στο 31,4».

 

«Είμαι χαρούμενος λοιπόν γιατί ο ρυθμός μας είναι καλός. Δεν ξέρω το επίπεδό μου με τα καινούργια ελαστικά, αλλά την Παρασκευή ο Lorenzo δείχνει πιο δυνατός».

 

«Με τα καινούργια δεν νομίζω να είμαι πιο γρήγορος. Με τα φθαρμένα όμως είμαι καλά, όπως περίπου στη Μαλαισία».

 

«Θα είμαστε πιο δυνατοί στο δεύτερο μισό του αγώνα, με το ρυθμό μας να είναι καλός με τα φθαρμένα ελαστικά».

 

Για όσους αναρωτιούνται αν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες οδηγίες από τους ιθύνοντες της Honda σχετικά με τη μάχη Τίτλου των Yamaha:

 

«Όχι. Η Honda και ο Nakamoto μας ζήτησαν μόνο να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Να βγούμε εγώ κι ο Dani στις πρώτες δυο θέσεις».

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Δύσκολο απόγευμα για τον Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα