• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το μετάνιωσα...
Που άνοιξα τη γραμμή μου και τον έβγαλα εκτός
Νέα 05/11/2015 - 23:14

Ο Valentino Rossi δήλωσε μετανιωμένος που άνοιξε επίτηδες τη γραμμή του για να βγάλει εκτός αγωνιστικής γραμμής τον Marquez στη Μαλαισία.

 

Ήταν το περιστατικό που έχει πυροδοτήσει ποικίλες - δυστυχώς - αντιδράσεις και κόστισε τρεις πόντους στην αγωνιστική άδεια του Vale.

 

Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει ο Ιταλός άσος από την τελευταία θέση του σχηματισμού εκκίνησης της Valencia αυτή την Κυριακή.

 

«Δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή, αλλά μετανιώνω που δεν ακολούθησα την κανονική μου γραμμή. Πέρα απ’ αυτά, καλό θα είναι να μιλήσουμε γι’ αυτό το Σ/Κ».

 

Μόλις πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι το CAS, στο οποίο είχε προσφύγει ο Vale, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αναστολή της ποινής του.

 

Έτσι ο Valentino έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της καριέρας του: να υπερασπιστεί τους 7β διαφοράς από τον Lorenzo ξεκινώντας τελευταίος!

 

«Ήδη είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά το να ξεκινάς από το τέλος είναι ακόμα πιο δύσκολο».

 

«Είμαι εδώ όμως και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα μείνουμε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε όσο πιο έτοιμοι στον αγώνα και όσο πιο γρήγοροι γίνεται».

 

«Έκανα την προσφυγή στο CAS για να δω αν θα ήταν δυνατό να παλέψω για το Πρωτάθλημα με τον κανονικό τρόπο. Η τελική απόφαση δεν έχει έρθει, σήμερα αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσω τελευταίος».

 

«Πέρα απ’ αυτά, ο Carmelo μας είπε να μην πούμε τίποτα άλλο για τη Sepang και συμφωνώ σ’ αυτό διότι έχουμε τον τελευταίο αγώνα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν».

 

Στη Valencia κυριολεκτικά δεν θα κουνιέται καρφίτσα, με τα 110,000 εισιτήρια να έχουν κάνει φτερά προ πολλού. Ο Valentino και όλοι μας ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά.

 

«Ελπίζω όλα να κυλήσουν όπως σ’ ένα νορμάλ Σ/Κ. Είναι ο τελευταίος αγώνας και ούτως ή άλλως θα υπήρχαν πολλοί και ειδικά φέτος περισσότεροι».

 

«Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά, να έχουμε την υποστήριξη των οπαδών και να μην υπάρξουν προβλήματα».

 

Χωρίς να έχει «πατήσει» πίστα, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για τον ίδιο τον Rossi να πει περίπου τι ποσοστό δίνει στον εαυτό του να πάρει τον Τίτλο.

 

«Όταν ξεκινάς τελευταίος είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάποια στρατηγική. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δουλέψεις στα ελεύθερα και να είσαι ανταγωνιστικός».

 

«Ο αγώνας θα είναι μεγάλος, 30 γύροι και σίγουρα κρύβονται κίνδυνοι όταν ξεκινάς τελευταίος».

 

«Είναι δύσκολο να πω ένα ποσοστό. Πρέπει να καταλάβω τι δυναμική μου. Πρέπει να κάνω τις σωστές επιλογές στις ρυθμίσεις, στα ελαστικά. Πρέπει να δούμε τις συνθήκες και φυσικά να τα δώσουμε όλα για να καλύψουμε έδαφος στον αγώνα».

 

Ο Valentino επιβεβαίωσε ότι θα πάρει μέρος στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, με δεδομένο βέβαια ότι θα έχει περάσει στους καλύτερους 10 των ΕΔ1-2-3.

 

Εκεί υπάρχουν διάφορες «τακτικές» που μπορεί να ακολουθήσει, όπως για παράδειγμα να βοηθήσει τις Ducati να μπουν μπροστά από τον Lorenzo στην εκκίνηση.

 

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την τακτική. Θα τα λάβουμε όλα υπόψη και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

«Εγώ θα κάνω ό,τι έκανα πάντα. Αν είμαι στους δέκα πρώτους θα πάρω κανονικά μέρος στις κατατακτήριες».

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν περιμένει να τον βοηθήσουν οι άλλοι αναβάτες, καθώς «...ο καθένας θα κάνει τον αγώνα του».

 

Τέλος, ο Ιταλός άσος υπογράμμισε ότι τα πρόσφατα γεγονότα δεν έκαμψαν τον ενθουσιασμό του για το άθλημα.

 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι θα πάρει την απόφαση για το αν θα συνεχίσει και το 2017 στο MotoGP, τη νέα σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Επιστρέφει ο Parkes

« Προηγούμενο άρθρο

Τα κορίτσια της Monster!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα