• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απορρίφθηκε το αίτημα του Rossi
Θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα στη Valencia
Νέα 05/11/2015 - 15:52

Το CAS, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα του Valentino Rossi να ανασταλεί η εφαρμογή της ποινής των 3 πόντων στη Valencia.

 

Ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον Ιταλό άσο να μην μετρήσουν οι τρεις αυτοί πόντοι μέχρι να συνεδριάσει εκ νέου το CAS και ο ίδιος να μην ξεκινήσει από το τέλος.

 

Με την αρνητική όμως απάντηση, ο Rossi θα έχει μπροστά του το δύσκολο έργο του να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid στη Valencia.

 

Το CAS συνεδρίασε τελικά χτες, στη Λωζάννη και σήμερα στη Valencia έγινε γνωστή η απόφασή του να μην δεχθεί το αίτημα του Valentino για καθυστέρηση της ποινής.

 

Η προσφυγή του Valentino Rossi κατατέθηκε στο CAS στις 29 Οκτωβρίου και ήταν διπλή: αφενός ζήτησε την καθυστέρηση της ισχύς, αφετέρου τη μείωση ή την ακύρωσή της.

 

Ο Καθηγητής Ulrich Haas από τη Γερμανία εξέτασε την υπόθεση του Rossi χτες.

 

Αφού άκουσε τους εκπροσώπους του Rossi και της FIM στα γραφεία του CAS στη Λωζάννη «...αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν οι βάσεις για να αποδεχθεί το αίτημα της καθυστέρησης».

 

«Αυτό σημαίνει ότι η ποινή που επέβαλε η FIM θα πρέπει να εφαρμοστεί στον επόμενο και τελευταίο αγώνα του 2015 στη Valencia».

 

Η γραπτή αναφορά και εξήγηση για το περιστατικό της Μαλαισίας του Jorge Lorenzo εξετάστηκε από τον Haas και συνυπολογίστηκε στην απόφαση.

 

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Η διαδικασία της διαιτησίας συνεχίζεται και μια τελική απόφαση θα γίνει γνωστή σ’ ένα μεταγενέστερο στάδιο».

 

Μέχρι αυτό το «μεταγενέστερο στάδιο» βέβαια, η υπόθεση Τίτλος για το 2015 θα έχει ξεκαθαριστεί.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν είναι όπως στην αρχή

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Τέλεια αλλά και κουραστικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα