• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απορρίφθηκε η ένσταση της Γιαμάχα
Η ποινή του Ρόσσι είναι τελική!
Νέα 26/10/2015 - 00:39

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αφού άκουσε τους δύο οδηγούς και τον Αλυτάρχη του Αγώνα στην Μαλαισία, απέρριψε την ένσταση της Γιαμάχα και έτσι η ποινή των +3 βαθμών στο γνωστό σύστημα ποινολογίου μπήκαν τελικά και μαζί με τον ένα βαθμό που είχε από το Μιζάνο, στέλνουν τον Ρόσσι στην τελευταία θέση της εκκίνησης στην Βαλένθια! Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αρχικά δήλωσε στον Ιταλικό τύπο ότι σκέφτεται σοβαρά να μην τρέξει σε αυτόν τον τελευταίο Αγώνα του 2015! Βέβαια στην τελική του απόφαση θα παίξει ρόλο και το συμβόλαιο που έχει, αλλά και το γεγονός ότι θεωρητικά υπάρχουν ελπίδες να πάρει την 2η θέση τουλάχιστον, που του δίνει τον Τίτλο ακόμη κι αν κερδίσει ο Λορένθο.

Πάντως η επιτροπή που εξέτασε το βίντεο συμφωνεί ότι ο Μαρκέθ κτυπά αυτός το πόδι του Ρόσσι, που έφυγε από το μαρπσιέ και κινήθηκε προς τα έξω. Ο Ρόσσι τιμωρήθηκε για το άνοιγμα της γραμμής του που θεωρήθηκε επικίνδυνο και όχι για το κτύπημα αυτό, που όπως φάνηκε και από τα πρώτα βίντεο έγινε από τον Μαρκέθ, που στο σημείο εκείνο προσπάθησε να κλείσει τη γραμμή του.

Η Γιαμάχα επισήμως ισχυρίζεται ότι ξεκάθαρα ο Μαρκέθ προσπαθεί να ενοχλήσει τον Βαλεντίνο στο μάξιμουμ, αλλά χωρίς – αν δεις κάθε μια ενέργειά του ξεχωριστά – να είναι εκτός κανονισμών. Τελικά η απογοήτευση ξεχείλισε στον Βαλεντίνο που “έβρασε” και οδηγήθηκε στο να ανοίξει τη γραμμή του εκεί, λέει ο Λιν Τζάρβις. “Αλλά πρέπει να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα και να απαντήσεις στο ερώτημα γιατί κάνει αυτό το στυλ αγώνα ο Μαρκέθ”, συμπληρώνει ο ισχυρός άνδρας της Γιαμάχα. Επίσης θεωρεί ότι οι 3 βαθμοί είναι μια σκληρή ποινή για ένα οδηγό που δεν συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα μέσα στην πίστα.  

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Την χάρισαν στον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

O Λάθος & ο Ηθικός (Rossi&Marquez)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα