• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο Marquez μου στοίχισε το Πρωτάθλημα!
Νομίζω ότι τώρα θα είναι πολύ χαρούμενος
Νέα 25/10/2015 - 15:34

Ακούγοντας τα νέα ότι του επεβλήθη ποινή τριών βαθμών στην αγωνιστική του άδεια, ο Valentino Rossi ήταν πολύ απογοητευμένος.

 

Ο Ιταλός άσος δεν έδωσε το παρόν στη συνέντευξη τύπου και όπως έγινε αργότερα γνωστό, αυτό οφειλόταν στην έντονη αντιπαράθεση που είχε με την Επιτροπή αναφορικά με το γνωστό συμβάν στο σημερινό αγώνα.

 

«Δεν ξέρω αν έχασα το Πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα τώρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», σχολίασε ο Vale.

 

Οι αντιπαραθέσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται με φωνές που υπογραμμίζουν ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί και ο Marquez, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του Vale θα είχε τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή.

 

Το γεγονός όμως παραμένει ότι η διαφορά του από τον Jorge Lorenzo μειώθηκε στα μικρότερα επίπεδα από το Brno κι έπειτα, όταν οι δυο ομόσταυλοι ήταν ισόβαθμοι.

 

Για τον Rossi πάντως, η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν «...πολύ αυστηρή. Ένα βαθμό πήρα στο Misano επειδή έκανα το λάθος στο γύρο του Jorge κι ενώ είχε ήδη την pole».

 

«Ποτέ μου δεν έχω πάρει βαθμό ποινής διότι κανονικά είμαι δίκαιος μέσα στην πίστα. Έκανα λάθος και αυτό για εμένα ήταν ήδη αρκετά σοβαρό».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος για τους τρεις βαθμούς. Κέρδισε (σ.σ. ο Marc εννοεί). Έκρινε το Πρωτάθλημα και μ’ έκανε να το χάσω. Νομίζω ότι θα είναι πολύ χαρούμενος τώρα».

 

Ο Vale μιλούσε από το hospitality της ομάδας του και συνέχισε: «Αυτοί οι τρεις βαθμοί μου δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη Valencia, διότι αν ξεκινήσω τελευταίος (σ.σ. έχει κάνει ένσταση η Yamaha) θα είναι αδύνατον. Δεν ήθελα να κάνω τον Marc να πέσει».

 

Ο Rossi είχε πει ότι τα λεγόμενά του την Πέμπτη και η δριμεία επίθεσή του στο πρόσωπο του Marquez μπορεί να του βγει και σε κακό.

 

Όταν τον ρώτησαν αν τώρα αυτό είναι που πιστεύει, αποκρίθηκε: «Δεν μετανιώνω για ό,τι είπα, αλλά σίγουρα τον έκανα πιο νευρικό και πιο τσαντισμένο. Τον έκανα να αντιδράσει με άσχημο τρόπο».

 

«Αλλά τι μπορούσα να κάνω; Θεωρώ ότι ακόμα και να μην έλεγα τίποτα, πάλι λίγο-πολύ τα ίδια θα έκανε στον αγώνα».

 

«Σκέφτηκα ότι αν έλεγα την αλήθεια θα τον έκανα να το σκεφτεί λίγο περισσότερο, αλλά η αντίδρασή του ήταν η αντίθετη. Ίσως προτιμά τον Jorge. Στο μέλλον πάντως θα τον αποφεύγω».

 

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί - κατά τη γνώμη του - ο Marc ήταν τόσο επιθετικός στον αγώνα.

 

«Δεν περιμένω τίποτα, αλλά νομίζω ότι είναι νευριασμένος μαζί μου από την Αργεντινή, διότι θεωρεί ότι το έκανα επίτηδες».

 

«Και φυσικά είναι πολύ νευριασμένος και για το Assen. Από την άλλη ο Marquez είναι ο μόνος που κάνει απίστευτα φρεναρίσματα και σε βγάζει εκτός πίστας και μετά νευριάζει».

 

Τέλος, όταν τον ρώτησαν αν έχει χάσει το σεβασμό του προς το πρόσωπο των Lorenzo-Marquez που δήλωσαν το ίδιο για τον Valentino, απάντησε με νόημα: «Εσείς τι λέτε;»

 

«Δεν καταλαβαίνω κιόλας την αντίδραση του Lorenzo σ’ αυτή την ιστορία».

Επόμενο άρθρο »

Η Επιτροπή εξηγεί γιατί τιμώρησε τον Vale

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Κυριάρχησε στον αγώνα ο Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα