• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η εξήγηση του Marquez
Γιατί ήταν πίσω από τον Valentino στις ΕΔ
Νέα 24/10/2015 - 20:23

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Marc Marquez, όχι όμως για τις επιδόσεις του μέσα στην πίστα αλλά για τις δηλώσεις-κατηγορίες του Vale προς το πρόσωπό του!

 

Ο Vale κατηγόρησε τον 22χρονο άσο της Repsol ότι βοηθά τον Lorenzo στη μάχη για τον Τίτλο και στην αρχή των ΚΑΤ2 οι θεωρίες συνωμοσίες φούντωσαν και πάλι!

 

Ήταν η στιγμή που ο Marquez βγαίνοντας στην πίστα είχε ακριβώς πίσω του τον Lorenzo, κάτι που σήμαινε ότι ο δεύτερος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το slipstream.

 

Ήταν ξεκάθαρο πια ότι ο Marquez έπαιρνε θέση ανοιχτά υπέρ του Lorenzo;

 

Η απάντηση είναι πολύ πιο διαφορετική και δεν εξυπηρετεί τα σχέδια όλων όσοι έσπευσαν να μιλήσουν βιαστικά για ακλόνητες αποδείξεις στα λεγόμενα του Vale.

 

 «Ποτέ δεν ξεκινάω τις κατατακτήριες μπαίνοντας πρώτος στην πίστα, αλλά εδώ το σχέδιό μας ήταν να κάνουμε τρεις εξόδους και ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό, το χρονικό περιθώριο είναι σύντομο».

 

«Γι’ αυτό φύγαμε πρώτοι στις ΚΑΤ2 και μετά το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε μόνο τον Lorenzo πίσω μας... ήταν οι Iannone, Aleix, Crutchlow.... δεν τους θυμάμαι όλους αλλά ήτα αρκετοί.

 

«Έκοψα λίγο στην 5 και στην 6 αλλά όλοι έμειναν πίσω μου. Μετά είπα ότι θα πιέσω στον πρώτο γύρο μου όχι στο 100% και θα προσπαθούσα να αποφύγω το slipstream».

 

«Μετά, με τα τρίτα καινούργια λάστιχα θα πίεζα πολύ περισσότερο. Φυσικά και δεν ήθελα να δώσω το slipstream σε όλους αυτούς, αλλά ήταν και ο μόνος τρόπος να κάνω την τακτική με τρεις εξόδους».

 

Πριν τις κατατακτήριες ο Marquez ακολουθούσε τον Rossi, με τον τελευταίο να δείχνει εκνευρισμένος. Το έκανε επίτηδες ο 22χρονος;

 

«Στις ΕΔ3 έκανα καλό γύρο και οι ΕΔ3 είναι πλέον σημαντικές για να περάσεις απευθείας στις ΚΑΤ2».

 

«Είχα δει τον Valentino από μακριά, αλλά στην έξοδο της 9 σταμάτησε και μετά σταμάτησα κι εγώ».

 

«Περίμενα πίσω του γιατί ήξερα ότι ο γύρος μου δεν ήταν τόσο άσχημος αλλά ήθελα να κάνω 1:59 και ναι, περιμέναμε και οι δυο εκεί».

 

«Μετά στις ΕΔ4 όταν έβγαινα από τα pits με πέρασε και μετά για κάποιον λόγο στην 4 ανοίχτηκε λίγο και σταμάτησε».

 

Με τις δηλώσεις του ο Vale δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά. «Ειλικρινά δεν θυμάμαι», είπε.

 

«Συμφωνώ όμως με τον Marc δεν ήταν τίποτα περίεργο. Σταμάτησε γιατί δεν ήθελε να περάσει μπροστά αλλά είναι λογικό. Συμβαίνει κάθε φορά».

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Τα πάντα είναι περίπλοκα...

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ελπίζω όλοι να κάνουν τον αγώνα τους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα