• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Η συνέντευξη τύπου
Valentino και Jorge έτοιμοι για τη μάχη της Μαλαισίας
Νέα 22/10/2015 - 15:24

Όλα είναι έτοιμα για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, με τον 17ο Γύρο να ξεκινάει κι επίσημα μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου στη Sepang πριν από λίγο.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Valentino Rossi ο οποίος παρά το γεγονός ότι στο Phillip Island δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για μόλις 2η φορά φέτος, διατηρεί ένα προβάδισμα 11β από τον ομόσταυλό του.

 

«Πιστεύω ότι η μάχη που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι δύσκολη, αλλά και συναρπαστική», σχολίασε ο Vale που έχει έξι νίκες στη Sepang.

 

«Το επίπεδο και η ταχύτητα είναι παρόμοια και η διαφορά στους βαθμούς μικρή. Είναι σαν να είναι χωρισμένο στα δυο, σαν ποδοσφαιρικός αγώνας με το πρώτο ματς εδώ και το δεύτερο στη Valencia».

 

«Είναι η πρώτη μου ευκαιρία για τον Τίτλο, που σημαίνει λίγη περισσότερη πίεση για τον Jorge που πρέπει να είναι μπροστά μου».

 

Αυτός είναι ο στόχος για τον αποφασισμένο να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις ελπίδες του για Τίτλο, Jorge Lorenzo!

 

«Στους τελευταίους αγώνες έχουμε καλύψει αρκετούς βαθμούς», σχολίασε ο Ισπανός που δεν έχει κερδίσει ποτέ αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στη Sepang.

 

«Στην Αυστραλία με το να μην πάρουμε τη νίκη χάσαμε την ευκαιρία να εξαρτόμαστε από εμάς μόνο, αλλά είναι οκ κι έτσι μιας και θα μπορούσαμε να πάρουμε 4 βαθμούς ή τίποτα».

 

«Πάντα είμαστε πίσω στη βαθμολογία και τώρα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Τίτλο κι έτσι θα βάλουμε τα δυνατά μας χωρίς φόβο και χωρίς να έχουμε τίποτα να χάσουμε».

 

Ο Marquez πήρε την 50η του νίκη στο Phillip Island και παρά το ότι είναι εκτός διεκδίκησης του Τίτλου, γνωρίζει καλά το ρόλο που μπορεί να παίξει.

 

«Στόχος μας σ’ αυτούς τους δυο αγώνες να τερματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν», σχολίασε.

 

«Στην Αυστραλία κάναμε εξαιρετικό Σ/Κ. Στον αγώνα ειλικρινά περίμενα να είμαι πιο δυνατός, αλλά ο Jorge έκανε ένα βήμα».

 

«Το ίδιο έκανε και ο Valentino και ο Andrea και το παλέψαμε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Φυσικά και θα ήθελα να είμαι στη μάχη του Τίτλου, αλλά δεν γίνεται κι έτσι τώρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει».

 

Από την πλευρά του ο Andrea Iannone ελπίζει να ανέβει και πάλι στο βάθρο μετά την τρίτη θέση που πήρε στο Phillip Island.

 

«Η Ducati έχει πολύ δυνατό μοτέρ και σ’ αυτή την πίστα με τις δυο μεγάλες ευθείες αυτό θα μας βοηθήσει».

 

«Έχω πολύ καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα μου και με την ομάδα μου κι ελπίζω να κάνω ένα καλό Σ/Κ και να διεκδικήσω το βάθρο».

 

Ένας ακόμη αναβάτης που εντυπωσίασε πολύ κόσμο στην Αυστραλία, ήταν ο Maverick Vinales που πήρε την 6η θέση.

 

«Ειλικρινά ήταν απίστευτο, διότι στους πρώτους γύρους ήμουν κοντά στο γκρουπ με τον Vale, τον Marc και τον Iannone και ήταν ωραίο να μαθαίνω πως οδηγάνε».

 

«Ήταν μεγάλη βοήθεια για εμένα να βλέπω τις γραμμές τους, αλλά μετά ήταν ακόμα πιο ωραίο όταν μπορούσα και κρατούσα τον ίδιο ρυθμό με τον Dani και τον Crutchlow».

 

«Ήταν η πρώτη φορά που ένιωθα ανταγωνιστικός κι ένιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα. Ξέρουμε ότι εδώ θα είναι δύσκολα με τις δυο μεγάλες ευθείες, αλλά θα το προσπαθήσουμε».

 

Το παρόν έδωσε και πάλι ο Danny Kent, ο Βρετανός που έχει δυο πτώσεις στους τρεις τελευταίους αγώνες αλλά κρατά ένα προβάδισμα 40 βαθμών από το δεύτερο στη βαθμολογία της Moto3.

 

«Πόναγα λίγο τις επόμενες ημέρες αλλά το βασικό είναι ότι είμαι καλά. Ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε δυο σφοδρές πτώσεις, μια στην Aragon και μια στο Phillip Island».

 

«Συνήθως μετά από τέτοιες πτώσεις είναι πολύ εύκολο να τραυματιστείς», σχολίασε και πρόσθεσε στη συνέχεια:

 

«Οι 40 βαθμοί με δυο αγώνες να απομένουν ακούγεται καλή διαφορά, αλλά στη Moto3 μπορείς να χάσεις βαθμούς πανεύκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των μεταδόσεων για την Ελληνική τηλεόραση, ενώ εδώ θα διαβάσετε τα πρόσφατα νέα αναφορικά με την ομίχλη που επικρατεί στη Μαλαισία.

Επόμενο άρθρο »

Aragon: Ένας γύρος στην Ισπανική πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Ομίχλη και χαμηλή ορατότητα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα