• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Ομίχλη και χαμηλή ορατότητα
Η κατάσταση παρακολουθείται από την Dorna
Νέα 22/10/2015 - 14:10

Οι συνεχόμενες πυρκαγιές σε δασώδεις εκτάσεις της Μαλαισίας έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, με ομίχλη, χαμηλής ποιότητας αέρα και περιορισμένη ορατότητα.

 

Οι φωτιές αυτές, στη Μαλαισία αλλά και σε Ινδονησία και Σιγκαπούρη, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα εδώ και μήνες, με τα σχολεία να κλείνουν και να γίνεται ευρεία χρήση αναπνευστικών μασκών.

 

«Μιλάμε με τους ανθρώπους της πίστας για αρκετό διάστημα τώρα. Γνωρίζουμε το πρόβλημα. Πιστεύαμε ότι θα είχε φύγει, αλλά είναι ακόμα εδώ», σχολίασε ο Javier Alonso, Managing Director της Dorna.

 

Είναι αρκετές φορές που η πληροφόρηση μέσω internet μεγεθύνει ένα πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο η Dorna ζήτησε ειδικό εξοπλισμό για να μετρά την ποιότητα του αέρα.

 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε κάτω από 100, που είναι μια μέτρια τιμή του PSI (σ.σ. δείκτης μόλυνσης). Σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει πρόβλημα να είμαστε εδώ και να κάνουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα».

 

«Αν η τιμή αυτή ανέβει πάνω από 150, θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, αλλά για την ώρα συνεχίζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα».

 

Πέρα από την ποιότητα του αέρα, έχουμε και το πρόβλημα της ομίχλης που σχετίζεται με το ιατρικό ελικόπτερο και το αν θα μπορέσει να πετάξει.

 

«Έχουμε κι άλλο ένα θέμα που είναι αυτό του ιατρικού ελικοπτέρου. Εδώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, πρέπει να υπάρχει ορατότητα για 1-1,5χλμ και όχι 4-5 που ήταν στην Ιαπωνία».

 

«Το παρακολουθούμε και αυτό και βλέπουμε πόση ώρα θα χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος τραυματίας οδικώς. Μας είπαν 30-35 λεπτά αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι».

 

Με τις προβλέψεις πάντως να μιλάνε για βροχή σήμερα και ειδικά το Σάββατο, είναι πολύ πιθανό αυτή να βοηθήσει με την περιορισμένη ορατότητα.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Το κλειδί της νίκης στη Sepang;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα