• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi ΚΑΤ: Μάχη Γιγάντων!
Ο Lorenzo στην pole, ελάχιστα μπροστά από τον Rossi!
Νέα 10/10/2015 - 15:30

Καταπληκτικές ήταν οι σημερινές κατατακτήριες, με τους δυο φετινούς πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος, τον Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi να δίνουν τρομερή μάχη για την pole!

 

Η θερμοκρασία έπεφτε συνεχώς στην πίστα του Motegi, ενώ παράλληλα ανέβαινε η υγρασία καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο των αναβατών.

 

Αυτό δυσκόλεψε και τον Jorge Lorenzo, ο οποίος όμως κατάφερε έστω και για 81 χιλιοστά να πάρει την 4η φετινή και 60η pole position της καριέρας του!

 

Ο Ισπανός ακολούθησε την - αγαπημένη του πια - τακτική των τριών εξόδων στην μήκους 4,8χλμ πίστα του Motegi και οδηγώντας υπέροχα έγραψε νέο απόλυτο χρόνο: 1:43,790!

 

«Λόγω της υγρασίας που ανέβηκε δεν είχα καλή αίσθηση και ξεκίνησα προσεχτικά», σχολίασε ο Ισπανός.

 

«Οι άλλοι ήταν πολλοί ανταγωνιστικοί και ήταν δύσκολο για εμένα. Δεν ήμουν καλός στο πρώτο κομμάτι, αλλά τελικά έστω και για λίγο κατάφερα να πάρω την pole».

 

Ο Lorenzo μπορεί να έχανε στο πρώτο κομμάτι, αλλά ήταν πολύ δυνατός στο τρίτο κι εκεί ήταν που κατάφερε να πάρει για λίγο την pole position.

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές δυσκολεύουν ανέκαθεν τον Valentino Rossi, όμως αυτό δεν φάνηκε σήμερα στο Motegi!

 

Ο Vale δεν ξεκίνησε καλά την Παρασκευή, αλλά σταδιακά βελτιωνόταν και ειδικά σήμερα το απόγευμα, στις ΕΔ4, ήταν που βρήκε κάτι καλό στην M1 του.

 

Στις κατατακτήριες αυτό φάνηκε αμέσως, με τον Ιταλό άσο να ανεβαίνει αμέσως στις πρώτες θέσεις και να καταφέρνει να είναι μόλις ο δεύτερος αναβάτης που έπεσε στο 1:43!

 

Δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπόρεσε στο τέλος να κρατήσει την pole position, τη δεύτερη φετινή του μετά το Assen, αλλά σίγουρα ήταν πολύ χαρούμενος με τη θεαματική του βελτίωση!

 

«Κρίμα για την pole, διότι δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει πολλές φορές», είπε μετά το τέλος των KAT2 ο Vale.

 

«Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε με την ομάδα μου και ειδικά το απόγευμα κάναμε μεγάλο βήμα».

 

«Στις κατατακτήριες ήμασταν καλοί, αλλά δυστυχώς εξαιτίας ενός μικρού λάθους έχασα την ευκαιρία για την pole».

 

Οι δυο Yamaha κυριάρχησαν απόλυτα και άφησαν τέσσερα δέκατα πίσω τους τον τρίτο Marc Marquez.

 

Ο Ισπανός δεν είναι στο 100% έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ωστόσο δεν πονάει και τόσο πολύ, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε.

 

«Εκεί που χάνουμε είναι στην επιτάχυνση», σχολίασε ο Marquez ο οποίος έκανε ένα μικρό βήμα - όπως είπε - σήμερα, αλλά για τον αυριανό αγώνα:

 

«... θα χρειαστούμε ένα τεράστιο βήμα για να φτάσουμε τους αναβάτες της Yamaha».

 

Οι δυο GP15 ακολουθούν, με τον Andrea Dovizioso - για πρώτη φορά στο δεύτερο μισό της σεζόν - να καταφέρνει να γράφει καλύτερο χρόνο από τον ομόσταυλό του σε κατατακτήριες!
 

Ο Dovi έκανε 1:44,322 και νίκησε για 0,114δ τον Andrea Iannone, με τους δυο Ιταλούς να συνοδεύει στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ο Dani Pedrosa.

 

Σε μια πίστα που είναι ο πολυνίκης, ο Pedrosa δεν έδειξε τα απαραίτητα στοιχεία για να χτυπήσει στον ένα γύρο είτε τις δυο Yamaha, είτε τον τραυματία Marquez.

 

Ο Aleix Espargaro θα ανοίξει την τρίτη σειρά, με τους Crutchlow και Smith να είναι δίπλα του. Ο τελευταίος είχε και μια πτώση.

 

Την τέταρτη σειρά θα απαρτίσουν οι Maverick Vinales - πρώτος στις ΚΑΤ1 - Pol Espargaro και Scott Redding (δεύτερος στις ΚΑΤ1).

 

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν τα δυο σκέλη των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα του Motegi, καθώς 20 περίπου λεπτά πριν το τέλος των ΕΔ4, είχαμε μια άσχημη πτώση για τον Alex de Angelis.

 

Ο αναβάτης από το San Marino έπεσε άσχημα και πρέπει να χτύπησε στην μπαριέρα της πίστας.

 

Ο De Angelis έμεινε αρκετά κάτω στο έδαφος με το ιατρικό προσωπικό να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να τον ανεβάζει με φορείο, πολύ προσεχτικά, στο ασθενοφόρο.

 

Αφού πήγε στο Ιατρικό Κέντρο, ο De Angelis αερομεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο της πίστας για περαιτέρω εξετάσεις.

 

Το καλό για τον οδηγό είναι ότι έχει τις αισθήσεις του, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει χτυπήματα στους πνεύμονες από την πτώση του.

Επόμενο άρθρο »

Λάθος στρατηγική για Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Θα μπορούσαμε και καλύτερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα