• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Zarco Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2!
Θρίαμβος για τον πιο επιτυχημένο Γάλλο αναβάτη στην ιστορία
Νέα 09/10/2015 - 08:44

Ο Γάλλος κυριάρχησε τη φετινή σεζόν στη μεσαία κατηγορία και μετά την αποχώρηση του Tito Rabat από το Γύρο της Ιαπωνίας, στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής πριν τον αγώνα της Κυριακής!

 

Το υπόβαθρο για τον φετινό Τίτλο ήταν η συνεργασία του με τον Aki Ajo στη μεσαία κατηγορία. Ο Φιλανδός έψαχνε έναν ταλαντούχο αναβάτη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Zarco, ο οποίος είχε αποδείξει την ταχύτητά του από πέρυσι όταν πήρε 4 βάθρα απέναντι στις κυρίαρχες Kalex.

 

Ο Ajo είχε δουλέψει στο παρελθόν με τον Zarco, το 2011 όταν πάλεψε για τον Τίτλο στα 125cc με Derbi. Όταν πέρυσι τον Νοέμβριο βρέθηκαν και πάλι μαζί, οι φοβερές προοπτικές τους έγιναν φανερές από την αρχή.

 

Η αρχή δεν ήταν ιδανική για τον Zarco, ο οποίος στο Qatar είχε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων του και στο τέλος κατέληξε στην 8η θέση, με τον Folger να παίρνει μια νίκη-έκπληξη.

 

Στο Austin ο Γάλλος και η ομάδα του ήταν αποφασισμένη να ξεπεράσουν το Qatar και στην Αμερική τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τον εντυπωσιακό Sam Lowes. Στην Αργεντινή ήταν η στιγμή της κυριαρχίας του Zarco!

 

Μετά την pole position ο Γάλλος πήρε και μια άνετη νίκη με διαφορά 2,5δ από τον δεύτερο. Ήταν εκεί που η συνεργασία ανάμεσα σε Ajo και Zarco άρχισε να αποδίδει καρπούς με τον Γάλλο να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Από τότε ο Zarco το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τη διαφορά του στη βαθμολογία και την αυτοπεποίθησή του σε σχέση με τους αντιπάλους του.

 

Με το Πρωτάθλημα να επιστρέφει στην Ευρώπη, ο Γάλλος πήρε τη δεύτερη θέση στην Jerez και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στον εντός έδρας αγώνα του στο Le Mans.

 

Μετά το Mugello, όπου και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ο Zarco πήρε δυο συνεχόμενες νίκες σε Βαρκελώνη και Assen. Όπως και στην Αργεντινή, ο αναβάτης του Ajo πήρε τις νίκες από την pole position.

 

Μια δεύτερη θέση στην Γερμανία, έφερε τον Γάλλο με ένα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία καθώς έκλεινε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Στην Indianapolis πήρε και πάλι τη δεύτερη θέση.

 

Στο Brno πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη. Στο Silverstone και στο Misano τα πράγματα κύλησαν με τον ίδιο τρόπο για τον Zarco, ο οποίος πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες.

 

Στην Aragon δεν χρειάστηκε να πιέσει και κάνοντας έξυπνο αγώνα έμεινε εκτός βάθρου για δεύτερη μόλις φορά φέτος!

 

Στο Motegi, στην πίστα που πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, ο Zarco πανηγυρίζει και τον πρώτο του Τίτλο σε Παγκόσμιο επίπεδο, αμέσως μετά το τέλος των ΕΔ1 με την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Tito Rabat.

Επόμενο άρθρο »

Motegi ΕΔ2: Κυρίαρχος ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto3: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα