• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda Neowing
Ένα υβριδικό τρίροδο!
Νέα Αγοράς 03/10/2015 - 14:54

Οι Ιάπωνες συνεχώς εξελίσσουν την ιδέα των τρίροδων οχημάτων που μπορούν να πλαγιάσουν στις στροφές.

 

Πρώτα είχαμε την Yamaha Teseract - με τέσσερεις ρόδες - και στη συνέχεια το πιο γνωστό σκούτερ: Yamaha Tricity, όπως και τα 03GEN-f και 03GEN-x.

 

Η Kawasaki μπήκε στο παιχνίδι με το J Concept, η Piaggio έχει το MP3 500 και τώρα η Honda παρουσιάζει τη δική της εκδοχή: ένα υβριδικό (ηλεκτρικό/βενζίνη) με τρεις ρόδες και ονομασία που παραπέμπει στη Goldwing: τη Neowing!

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει δυο ρόδες μπροστά και ο αναβάτης κάθεται σαν σε σκούτερ, ενώ για να προστεθεί ακόμα μεγαλύτερη μοτοσυκλετιστική εμπειρία, η Neowing γέρνει στις στροφές!

 

Το πιο ενδιαφέρον όμως κατά τη γνώμη μας, είναι ο υβριδικός χαρακτήρας του μοντέλου, που χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα σε συνεργασία μ’ έναν ηλεκτροκινητήρα.

 

Η υβριδική τεχνολογία είναι βέβαιο ότι σταδιακά θα μεταφερθεί και στο χώρο των δυο (ή και παραπάνω) τροχών και η Honda εδώ ίσως αυτό θέλει να τονίσει.

 

Το όνομα του νέου μοντέλου είναι Neowing - new wing (νέα φτερά) βγάζοντας αβίαστα το συμπέρασμα προς τη νέα κατεύθυνση που οδεύουν τα «φτερά».

 

Δεν είναι εύκολο να πούμε αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα βγει στην παραγωγή. Παρά το ότι είναι αναμφίβολα εκλυστικό, ο σχεδιασμός του δεν ταιριάζει στην εταιρεία. Από την άλλη όμως, είπαμε ότι μιλάμε για νέα εποχή!

 

Ένα τελευταίο ερώτημα που διχάζει πολλούς: Είναι η Neowing μοτοσυκλέτα ή όχι; Εσείς τι λέτε;

Επόμενο άρθρο »

44η Έκθεση Αυτοκινήτου Τόκυο 2015

« Προηγούμενο άρθρο

CITYCOMS.300i CBS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα