• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ρεκόρ στο Misano
Στο δραματικό αγώνα του San Marino
Νέα 21/09/2015 - 14:46

Ο αγώνας στο Misano αποτελεί παρελθόν, ωστόσο εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος της φετινής σεζόν για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας!

 

Από εκεί και πέρα, το βάθρο των νικητών με τους Marc Marquez, Bradley Smith και Scott Redding έχει το δικό του ενδιαφέρον, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

 

- Ήταν το πρώτο βάθρο στο MotoGP που και οι τρεις αναβάτες είχαν ανέβει από την Moto2!

 

- Ήταν το πρώτο βάθρο μετά το 2009 που είχε δυο δορυφορικούς αναβάτες. Τότε, στο Donington, είχε κερδίσει τον αγώνα ο Dovizioso, μπροστά από τους Colin Edwards (Tech3) και Randy de Puniet (LCR Honda).

 

- Κανείς από τους τρεις στο Misano δεν είχε ανέβει στο βάθρο του Silverstone και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά τον τελευταίο αγώνα του 2012 (Pedrosa-Nakasuga-Stoner) και τον πρώτο του 2013 (Lorenzo-Rossi-Marquez).

 

- Ο Scott Redding τερμάτισε στο βάθρο παρά την πτώση του στα πρώτα στάδια του αγώνα. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν το 2008 στη Laguna Seca, όταν ο Casey Stoner έπεφτε δίνοντας μάχη με τον Rossi στην τελευταία στροφή και σηκώθηκε για να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

 

- Στο Misano ανέβηκαν τρεις νέοι οδηγοί με μέσο όρο ηλικίας τα 23χρ και 128 ημέρες. Αυτοί που έχουν το σχετικό ρεκόρ όλων των εποχών, είναι οι Stoner-Lorenzo-Pedrosa που ανέβηκαν μ’ αυτή τη σειρά στο βάθρο του Qatar το 2008, με μέσο όρο ηλικίας 21χρ. και 329 ημερών!

 

- Ήταν η πρώτη φορά που δυο Βρετανοί βρίσκονταν μαζί στο ίδιο βάθρο μετά το 1979 και το GP της Βενεζουέλας, όταν νικητής ήταν ο Barry Sheene και τρίτος ο Tom Herron. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο στη μεγάλη κατηγορία ήταν το 1978, όταν δεύτερος στο Silverstone ήταν ο Steve Manship και τρίτος ο Barry Sheene.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Δυο Έλληνες στο paddock του Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Δεν μπορεί να είναι αληθινό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα