• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rea: Δεν μπορεί να είναι αληθινό!
Ονειρευόταν τον Τίτλο απ’ όταν ήταν 7 χρονών!
Νέα 21/09/2015 - 10:57

Μετά την επανέναρξη του Πρωταθλήματος των SBK, ο Jonathan Rea ήξερε καλά ότι το μόνο που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή, ήταν μια θέση μέσα στη δεκάδα.

 

Αυτό και κατάφερε στην Jerez και παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ο Rea μίλησε για την «...πιο καταπληκτική στιγμή» στην καριέρα του!

 

«Ξεκίνησα από έξι χρονών motocross, έχοντας μεγαλώσει σε αγωνιστικό περιβάλλον και περνώντας αρκετές ώρες σε πίστες με τον πατέρα μου ονειρευόμουν από τότε έναν Παγκόσμιο Τίτλο».

 

«Έφτασα σε σημείο να γυρίζω γύρω από το σπίτι και να σχολιάζω τις επιδόσεις μου, πανηγυρίζοντας τον Τίτλο και ήμουν μόλις εφτά ή οχτώ χρονών! Είναι μια απίστευτη στιγμή αυτή που ζω τώρα».

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στην Kawasaki που με πίστεψαν. Πέρυσι υπογράψαμε στην Jerez τη συμφωνία και είναι απολύτως ταιριαστό ότι εδώ εξασφάλισα και τον Τίτλο».

 

Μεγάλο ερέθισμα για τον ίδιο αλλά και έμπνευση, αποτέλεσε η επική κόντρα Colin Edwards και Troy Bayliss στην Imola το 2002!

 

«Ήταν το όνειρό μου και σκεφτόμουν ότι πρέπει να το κάνω αυτό. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές δεν αμφέβαλλα για τις ικανότητές μου. Είμαστε εδώ τώρα και ελπίζω ότι αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους νεαρούς αναβάτες να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους».

 

«Αυτή τη στιγμή πραγματικά δεν νιώθω ότι όλο αυτό είναι αληθινό».

 

Στο γύρο του θριάμβου μετά το τέλος του αγώνα, ο Rea φόρεσε τα δυο κράνη - τα πραγματικά - που είχαν χρησιμοποιήσει τόσο ο Joey Dunlop όσο και ο Brian Reid, οι δυο τελευταίου Παγκόσμιοι Πρωταθλητές από την Ιρλανδία (Formula 1 και 2).

 

Ο Rea δήλωσε υπερήφανος που κατάγεται από τη Β. Ιρλανδία και ευχαρίστησε τις οικογένειες των δυο συμπατριωτών του που του έδωσαν την ευκαιρία να φορέσει τα κράνη τους. Μάλιστα ο παππούς του ήταν χορηγός στην προσπάθεια του Joey Dunlop εκείνα τα χρόνια.

 

Τέλος, η νέα Kawasaki ZX-10R που περιμένουμε να δούμε τον Οκτώβριο, αποτελεί για τον Rea ένα επιπλέον κίνητρο για να υπερασπιστεί τον Τίτλο του στα SBK το 2016.

 

«Το να κερδίσω τον Τίτλο ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Αλλά το να υπερασπιστώ αυτόν τον Τίτλο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως, διότι στις 8 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε τη νέα ZX-10R στην Βαρκελώνη».

 

«Θα είναι ακόμα μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος και αυτή η νέα μοτοσυκλέτα θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα το χειμώνα».

 

«Θα προσπαθήσω να την κάνω ακόμα καλύτερη από αυτήν που έχουμε τώρα. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Κερδίσαμε τον Τίτλο γιατί ήμασταν πολύ δυνατοί κάθε Σ/Κ. Τα χειρότερα αποτελέσματά μας ήρθαν εδώ».

 

«Θεωρώ ότι αυτό δείχνει το επίπεδο το δικό μου, των ανθρώπων της ομάδας και της ZX-10R. Τη νέα σεζόν θα έχουμε καινούργια πρόκληση, αλλά θα είναι συναρπαστικά. Από εκεί είναι που παίρνω το κίνητρό μου».

Επόμενο άρθρο »

Τα ρεκόρ στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Πλησιάζοντας τις 50!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα