• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rea: Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK!
Ο 5ος Πρωταθλητής από την Αγγλία
Νέα 21/09/2015 - 10:09

Ο Jonathan Rea εξασφάλισε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή χτες το μεσημέρι, τερματίζοντας στο πρώτο σκέλος της Jerez στην 4η θέση.

 

Στην πρώτη του σεζόν στην Kawasaki, ο Rea διέλυσε τον ανταγωνισμό σε μια σεζόν που του ανήκε εξ ολοκλήρου, πετυχαίνοντας 12 νίκες και 20 βάθρα στους πρώτους 22 αγώνες!

 

Μια σεζόν που μπορεί να παρομοιαστεί με την εκπληκτική παρουσία του Carlos Checa το 2011, όταν επίσης ο Ισπανός είχε κυριαρχήσει απόλυτα στο Πρωτάθλημα.

 

Ο Rea πάνω στην ZX-10R του έκανε μια σχεδόν τέλεια σεζόν, με τη διαφορά του από τον δεύτερο να είναι στους 125β, τέσσερεις αγώνες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος.

 

Είναι ο πρώτος Τίτλος για αναβάτη από την Ιρλανδία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1986, όταν οι Joey Dunlop και Brian Reid πήραν τους Τίτλους στη Formula 1 και 2.

 

Η φετινή τρομερή σεζόν του Rea άρχιζε να διαφαίνεται από το διπλό στο Assen, όταν μέχρι και την Ολλανδία είχε κερδίσει τους έξι από τους οχτώ πρώτους αγώνες και είχε τερματίσει δεύτερος στους άλλους δύο!

 

Στη συνέχεια πήρε διπλό στην Imola και στο Portimao, ενώ κέρδισε και στο Misano και στη Sepang. Εξαιρουμένης της Jerez, τα χειρότερά του αποτελέσματα ήταν δυο τρίτες θέσεις στην Laguna Seca!

 

Και η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα για τον εκπληκτικό Jonathan Rea, ο οποίος μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον αριθμό ρεκόρ βάθρων σε μια σεζόν του Colin Edwards ή να γίνει ο τέταρτος μόλις αναβάτης στην ιστορία που θα ξεπεράσει τους 500 βαθμούς σε μια σεζόν!

 

Έτσι ο Rea έγινε ο πέμπτος Βρετανός που κερδίζει τον Τίτλο του Πρωταθλητή στα SBK από το 1988 όταν και ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, μετά τους Carl Fogarty, Neil Hodgson, James Toseland και Tom Sykes.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Πλησιάζοντας τις 50!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Αγώνας 1: Ο Sykes κέρδισε τη μάχη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα