• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερη φορά στην 6αδα ο Petrucci
Ήταν θετική στο τέλος η παρουσία μας
Νέα 15/09/2015 - 13:59

Θετικό ήταν για τον Danilo Petrucci, το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά βρέθηκε μέσα στην εξάδα, εδραιώνοντας την 8η θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Δυο εβδομάδες μετά τον εκπληκτικό του αγώνα στο βρεγμένο Silverstone, ο Petrucci είχε στα χέρια του την GP14,2 για πρώτη φορά φέτος (και θα συνεχίσει να την έχει μέχρι το τέλος της σεζόν).

 

Στον έβδομο γύρο - κι ενώ ήταν στην ένατη θέση - μπήκε στα pits για πρώτη φορά και βγήκε με τα βρόχινα ελαστικά.

 

Κατάφερε στους αμέσως δυο επόμενους γύρους να ανέβει στην τέταρτη θέση και παρά το ότι παραδέχτηκε ότι μπήκε - για δεύτερη φορά - στα pits πιο αργά απ’ ότι έπρεπε, κρατάει τα θετικά από το Misano.

 

«Είμαστε ευχαριστημένοι διότι στο στεγνό, σε κανονικές συνθήκες, θα ήταν δύσκολο να μπούμε στην εξάδα. Πήρα κάποια ρίσκα όταν άρχισε να βρέχει κι έφτασα το μπροστινό μου γκρουπ».

 

«Μετά άλλαξα μοτοσυκλέτα και ήμουν τέταρτος σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Έχασα όμως ένα ή δυο γύρους για να αλλάξω για δεύτερη φορά μοτοσυκλέτα. Στο τέλος υποχώρησα δυο θέσεις, αλλά ήταν θετική η παρουσία μας».

 

«Ακόμα μια έκτη θέση, ακόμα μια φορά στη δεκάδα και φτάνουμε τον Pedrosa παρά το ότι είναι πολύ πιο γρήγορος. Είμαστε σταθεροί στο Πρωτάθλημα. Τώρα ο Pol είναι λίγο πιο πίσω».

 

«Όταν η ομάδα μου έδειξε την ταμπέλα μπήκα αμέσως στα pits, αλλά ενδεχομένως να ήταν αργά για έναν γύρο για να πάρω την 4η θέση. Όταν είσαι τέταρτος και κοντά στο βάθρο πάλι, είναι δύσκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση».

 

«Δεν παραπονιέμαι πάντως. Δεν κάναμε κάποιο λάθος και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό     και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος».

 

Ο Petrucci ήταν ανακουφισμένος στο τέλος του αγώνα που κατάφερε να τον ολοκληρώσει χωρίς κάποια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς οι συνθήκες της πίστας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες.

 

«Ήταν πολύ επικίνδυνα. Γλίστραγε πολύ, πάρα πολύ. Ήμασταν 30δ πιο αργοί με το καινούργιο ελαστικό στο βρεγμένο, σε μια άσφαλτο που δεν ήταν και τόσο βρεγμένη! Όταν δεν υπάρχει πολύ νερό, αυτά τα ελαστικά δεν έχουν καλή πρόσφυση/κράτημα».

 

«Ειδικά το πίσω. Ήταν πολύ δύσκολο στην ευθεία να έχουμε καλό κράτημα».

Επόμενο άρθρο »

A. Espargaro: Δεν το αξίζαμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Paddock girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα