• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Ήταν θέμα καθαρής τύχης
Ο αγώνας ήταν μια κανονική λοταρία!
Νέα 15/09/2015 - 10:22

Έχοντας πάρει την 11η θέση στο χτεσινό αγώνα στο Misano, ο Cal Crutchlow χαρακτήρισε την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον καιρό ως «... κανονική λοταρία!»

 

Ο Βρετανός έκανε άκυρη εκκίνηση αλλά αμέσως το κατάλαβε και σταμάτησε τόσο, όσο ήταν αρκετό για να μην δεχτεί την ride through ποινή.

 

Στη συνέχεια κέρδισε θέσεις και βρέθηκε κοντά με τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, τον Andrea Dovizioso, τον οποίο είχε και ως σημείο αναφοράς για το πότε να μπει στα pits.

 

Τη δεύτερη φορά που μπήκε στα pits για να πάρει τη μοτοσυκλέτα με τα σλικ ελαστικά, αυτή είχε ένα χρησιμοποιημένο από το Σάββατο πίσω της Bridgestone που είχε χαμηλή απόδοση σε σχέση με τους αντιπάλους του.

 

«Δεν είμαι χαρούμενος με τη θέση μου. Ήταν όλα θέμα τύχης, καθαρής τύχης. Έκανα ό,τι και ο Dovi. Ήξερα ότι είναι γρήγορος και στο στεγνό και στο βρεγμένο. Σ’ ένα σημείο ήμουν ο δεύτερος πιο γρήγορος στην πίστα».

 

«Αν έβρεχε πάλι θα είχα το πλεονέκτημα και ίσως να ήμασταν στο βάθρο. Μπήκα στον ίδιο γύρο με τον Vale και τον Jorge, αλλά ήταν ήδη αργά. Χάναμε μέχρι και 11δ στο γύρο! Αν χάνεις τόσο σε 2-3 γύρους είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις».

 

«Στην αρχή είχα καλή αίσθηση. Έκανα άκυρη εκκίνηση και στη συνέχεια έμεινα πίσω για 3 γύρους. Μετά ήρθε η βροχή κι ένωθα καλά, αλλά όταν άλλαξα για τελευταία φορά μοτοσυκλέτα δεν είχα καθόλου καλή αίσθηση».

 

«Δυστυχώς η μοτοσυκλέτα είχε ένα χρησιμοποιημένο από το Σάββατο πίσω ελαστικό. Οι περισσότεροι που με πέρασαν είχαν είτε καινούργιο, είτε αυτό με το οποίο ξεκίνησαν τον αγώνα».

 

«Η ταμπέλα μου έδειχνε πότε να μπω, αλλά αποφάσισα να αλλάξω όταν το έκανε κι ο Dovi. Ό,τι και να γίνει είναι δυνατός στη βροχή και αυτό το Σ/Κ θα ήμασταν στην πεντάδα στο στεγνό».

 

«Η τελική μας θέση είναι απογοητευτική αλλά θα ήταν με μεγάλη διαφορά καλύτερη αν είχαμε μπει στα pits νωρίτερα. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν και με διαφορά χειρότερη. Ήταν καθαρά θέμα τύχης».

 

Το Σ/Κ στο Misano ο Crutchlow - που δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο να χάσει - έπαιξε αρκετά με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του. «Κάποιες δούλεψαν και κάποιες όχι. Όμως στην Aragon θα επιστρέψουμε στο βασικό μας set-up».

 

Τέλος μίλησε και για τους δυο συμπατριώτες του που ανέβηκαν στο βάθρο του Misano.

 

«Ο Bradley έκανε φανταστική δουλειά, μένοντας στην πίστα και κερδίζοντας το βάθρο. Πολύ καλά τα πήγε και ο Scott και συγχαρητήρια για το βάθρο του. Ποτέ μου δεν έχω δει κάποιον να πέφτει και να κερδίζει βάθρο μετά».

 

«Παράλληλα μπήκε και την ιδανική στιγμή στα pits για να πάρει τη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ ελαστικά».

Επόμενο άρθρο »

Δεν σκέφτεται Τίτλο ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Μικρές αλλαγές στους κανονισμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα