• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Redding: Ποτέ δεν το περίμενα!
Έπεσε, σηκώθηκε και πήρε την 3η θέση!
Νέα 14/09/2015 - 15:22

Κόντρα στις πιθανότητες, ο Scott Redding κατάφερε να ξεπεράσει την πτώση του στην Κ4 στον έκτο γύρο του αγώνα και αφού επανήλθε, έκανε μια φοβερή επίθεση καταφέρνοντας να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία!

 

Προηγουμένως ο Redding είχε αλλάξει έγκαιρα στη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ ελαστικά και αφού ξεπέρασε κάθε αντίσταση, έφτασε πίσω από τον Loris Baz που έκανε επίσης καταπληκτικό αγώνα και τον πέρασε για την 3η θέση.

 

«Είχε ενδιαφέρον, διότι στην αρχή όταν έβρεχε, σκέφτηκα ότι δεν είχα και τίποτα να χάσω κι έτσι πίεσα με το σλικ όσο πιο πολύ μπορούσα. Πίεσα όμως λίγο πιο πολύ απ’ ότι έπρεπε».

 

«Κλείδωσα το μπροστινό και πήγα ευθεία στα χαλίκια χωρίς να μπορώ να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα και μετά έπεσα. Σκέφτηκα ότι ο αγώνα τελείωσε, αλλά προσπάθησα να σηκωθώ όσο πιο γρήγορα γινόταν».

 

«Είδα ότι οι Yonny και Aleix δεν με είχαν περάσει ακόμα κι έτσι σκέφτηκα ότι είμαστε ακόμα σε καλή θέση, αν βρέξει. Άλλαξα στα βρόχινα αλλά δεν είχα καθόλου καλή αίσθηση».

 

«Δεν μπορούσα να τα ζεστάνω και όταν τα κατάφερα είχε ήδη αρχίσει να στεγνώνει αρκετά κι έτσι είπα από μέσα μου ότι έπρεπε να ξαναβγώ στα pits για να πάρω την άλλη μοτοσυκλέτα».

 

«Ήμουν στην 28η θέση αλλά πίεζα όσο μπορούσα για να κάνω καλούς γύρους και σε λίγο είχα ανέβει στην 4η θέση. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, διότι είχα μια πτώση και μπήκα 2 φορές στα pits».

 

«Είδα ότι ήμουν 7δ πίσω από τον Baz κι έκανα ό,τι μπορούσα για να τον φτάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, από φόβο μήπως αρχίσει να βρέχει και πάλι».

 

Η τρίτη θέση και το βάθρο ήταν πέρα από τις προσδοκίες ακόμα και του ίδιου του Redding! «Δεν το περίμενα! Πήρα το καλύτερο από μια δύσκολη κατάσταση. Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη για εμάς, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν προσπαθούμε σε κάθε Σ/Κ».

 

«Είναι ωραίο, έστω και για μια φορά, να είσαι στο βάθρο με αυτή τη μοτοσυκλέτα και είναι καλό και για την ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Πήραμε κάποια ρίσκα σήμερα και αυτή ήταν η ανταμοιβή μας».

Επόμενο άρθρο »

Μικρές αλλαγές στους κανονισμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Λάθος στρατηγική ο Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα