• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε!
Ανέλυσε και τη φιλοσοφία της Yamaha
Νέα 26/08/2015 - 10:28

Συνέντευξη στο επίσημο site του Πρωταθλήματος έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Yamaha, Lin Jarvis, ο οποίος μίλησε - με τη δική του οπτική - για πολλά και ενδιαφέροντα!

 

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Yamaha μίλησε για το σημείο κλειδί του Ιάπωνα κατασκευαστή στο να αντιστρέψει το κλίμα των δυο προηγούμενων ετών, όταν η Honda είχε κυριαρχήσει στο Πρωτάθλημα.

 

«Οι αγώνες από τη φύση τους κάνουν κύκλους και όταν κάποιος χάνει, πρέπει να ψάξει ακόμα πιο βαθιά για να βρει τις λύσεις και να επιστρέψει στην κορυφή. Θεωρώ ότι οι δέκα συνεχόμενες περσινές νίκες του Marquez ήταν ένα δυνατό χτύπημα και το έναυσμα για να δουλέψουμε σκληρά στο να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα».

 

«Αυτό φάνηκε ήδη από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, με το ευτύχημα να είναι ότι συνεχίσαμε την εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βελτιώνοντάς την στα αδύναμα σημεία της: στα φρένα, στη μηχανική πρόσφυση, στην είσοδο της στροφής και στην επιτάχυνση».

 

«Πέρα από τους μηχανικούς και οι αναβάτες έκαναν καλή δουλειά από την πλευρά τους και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν παραβλέπουμε ότι και οι ανταγωνιστές μας είχαν δυσκολίες. Ο Marc δυσκολεύτηκε με τη μοτοσυκλέτα του στο πρώτο μισό και ο Dani με το arm-pump στο χέρι του».

 

«Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων ο Marc έκανε τρία πολύ σημαντικά λάθη και είχε τρεις πτώσεις. Αντιστράφηκε λοιπόν η κατάσταση εν μέρει λόγω της σκληρής δουλειάς, αλλά και εξαιτίας κάποιων λαθών της Honda κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής με τη μοτοσυκλέτα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους αναβάτες της».

 

Η φιλοσοφία της Yamaha, όπως τόνισε στη συνέχεια ο Jarvis, είναι πάντα να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα και στον αναβάτη, που επιτρέπει στον τελευταίο να αναδείξει το 100% του ταλέντου και της ταχύτητάς του.

 

«Μπορείς να φτιάξεις μια τρομερά δυνατή μοτοσυκλέτα, με τεχνολογία απίστευτη, αλλά αν ο αναβάτης δεν έχει την αίσθηση και δεν μπορεί να την οδηγήσει τότε δεν θα αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του», πρόσθεσε το αφεντικό στο γκαράζ των μπλε.

 

«Σ’ αυτό είναι πολύ ευαίσθητος ο Valentino και δουλέψαμε πολύ μαζί του για να εξελίξουμε μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα ένιωθε άνετα. Κάτι βέβαια που ισχύει και για τον Jorge, ο οποίος ξέρουμε ότι όταν νιώθει καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι σχεδόν τέλειος και σχεδόν ανίκητος».

 

«Τον έχουμε δει φέτος και στους πέντε αγώνες που έχει κερδίσει φέτος να μην χάνει το προβάδισμα σε κανέναν γύρο. Κι έτσι φτάσαμε 7 αγώνες πριν από το τέλος, με τους αναβάτες μας ισόβαθμους και με 8 νίκες στο σύνολο».

 

«Στόχος είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, χωρίς να πιστέψουμε ότι ο Marquez είναι εκτός παιχνιδιού. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε αγώνες, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει πάντα όμως να είσαι προσεχτικός, διότι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ένας γύρος στο Brno

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez «συνεχίζει τη μάχη»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα