• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Pole με φοβερό χρόνο ο Lorenzo!
Επέστρεψε στην πρώτη σειρά ο Valentino!
Νέα 15/08/2015 - 17:31

Ο Jorge Lorenzo έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του Brno που κατάφερε να «γυρίσει» την μήκους 5,4χλμ πίστα σε χρόνο κάτω από 1:55!

 

Ο Marc Marquez με την Honda του κατάφερε να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή στα 74χιλ, ενώ ο Valentino Rossi επέστρεψε στην πρώτη σειρά, μετά το Assen που είχε την pole.

 

Για τον Lorenzo ήταν η δεύτερη φετινή του pole position, ενώ αυτή ήρθε με έναν χρόνο που ούτε ο ίδιος τον περίμενε! «

 

Ειλικρινά πίστευα ότι ένας χρόνος όπως αυτός που έκανα το πρωί (σ.σ. ΕΔ3 1:55,476) θα ήταν αρκετός για την pole αλλά τελικά αρκετοί ήταν αυτοί που έπεσαν κάτω από αυτόν», σχολίασε.

 

«Πίεσα πολύ από την πρώτη μου έξοδο, είχα ως παρακαταθήκη έναν καλό χρόνο από το πρωί και πίεσα παραπάνω, λέγοντας ότι αν είναι να πέσω από μπροστινό, τότε οκ!»

 

«Βελτιώθηκα σε αρκετές μικρές λεπτομέρειες, αλλά στο τελευταίο κομμάτι της πίστας δεν κατάφερα να αποφύγω το λάθος. Στα προηγούμενα τρία όμως έκανα έναν από τους καλύτερους γύρους μου και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

 

Ο Marquez από την πλευρά του, σχολίασε: «Με την πρώτη έξοδο έκανα καλό χρόνο, αλλά μετά είδα την απόδοση του Lorenzo και είπα οκ, η pole θα είναι δύσκολη σήμερα!»

 

«Πίεσα πολύ, αλλά και ο Jorge βελτιώθηκε. Είμαστε κοντά, ίσως όμως όχι τόσο κοντά όσο θα θέλαμε. Αύριο στο ζέσταμα θα έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να βελτιωθούμε κι άλλο».

 

Ο Rossi από την άλλη ήταν ο μοναδικός αναβάτης που βελτίωσε το χρόνο του στον τελευταίο του γύρο, όταν και κατάφερε να ανέβει από την πέμπτη στην τρίτη θέση!

 

«Η πρώτη σειρά είναι πολύ σημαντική για τον αυριανό αγώνα, διότι οι Jorge και Marc είναι πολύ γρήγοροι και αν ξεκινούσα από πολύ πίσω θα ήταν αδύνατον να τους προλάβω», είπε ο Vale.

 

«Σήμερα το απόγευμα, πριν τις κατατακτήριες, κάναμε ένα σημαντικό βήμα και βελτιωθήκαμε (σ.σ. στις ΕΔ4). Αύριο περιμένουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα».

 

Στη δεύτερη σειρά έχουμε τις δυο εργοστασιακές Ducati των Andrea Iannone (4ος) και Andrea Dovizioso (6ος) με τον Bradley Smith να παίρνει το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος σε κατατακτήριες, κάνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο.

 

Ο εντυπωσιακός νεοφερμένος της Suzuki, ο Maverick Vinales έκανε και πάλι καταπληκτική εμφάνιση και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 7η θέση, την ώρα που ο ομόσταυλός του, ο Aleix Espargaro θα ξεκινήσει 15ος, το χειρότερό του αποτέλεσμα από τον Ιούνιο του 2013 (Catalunya).

 

Στην τρίτη σειρά μαζί με τον Vinales θα είναι και οι Pol Espargaro και ο τραυματίας Dani Pedrosa. Ο Crutchlow, όπως και ο Pol Espargaro, χρειάστηκε να περάσει πρώτα από τις ΚΑΤ1 και στο δεύτερο σκέλος ήταν 10ος.

 

Η κορυφαία OPEN, ο Hector Barbera – που για πρώτη φορά φέτος πέρασε απευθείας στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων – έκανε τον 11ο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας τελευταίο τον Yonny Hernandez.   

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2: 5η pole για τον Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Kent: Τριετές συμβόλαιο του πρότεινε η Pramac!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα