• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Οι αριθμοί!
Για το GP της Τσεχίας αυτό το Σ/Κ
Νέα 13/08/2015 - 17:46

700 - Η νίκη του Marquez στην Indianapolis ήταν η 700η της Honda σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος.

 

100 - Στην Τσεχία ο Marcel Schrotter (Moto2) θα φτάσει τα 100 Grand Prix.

 

34 - Τόσα χρόνια θα έχουν περάσει την Κυριακή του αγώνα, από την τελευταία νίκη Βρετανού αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία. Το 1981 ήταν ο Barry Sheene που κέρδιζε το Σουηδικό GP.

 

27 - Με την pole position στην Indianapolis, ο Marc Marquez έφτασε τις 27 στη μεγάλη κατηγορία, όσες και ο Dani Pedrosa. Ο μόνος Ισπανός αναβάτης που έχει περισσότερες, είναι ο Jorge Lorenzo με 31.

 

22 - Η νίκη στην Indy ήταν η 22η για τον Marquez από τότε που ανέβηκε στη MotoGP. Τον ίδιο αριθμό νικών έχουν και οι Geoff Duke, Kenny Roberts και John Surtees.

 

22 - O Jonas Folger (Moto2) γιορτάζει την Πέμπτη πριν τον αγώνα, τα 22α γενέθλιά του.

 

20χρ.  248ημ -  Η τρίτη θέση του Franco Morbidelli στον αγώνα της Moto2 στην Indy, ήταν το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Είναι ο νεαρότερος σε ηλικία Ιταλός αναβάτης που ανεβαίνει στο βάθρο της μεσαίας κατηγορίας, από τον Andrea Dovizioso (2006).

 

9 - O Johann Zarco (Moto2) είναι στο βάθρο στους εννέα τελευταίους αγώνες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί βάθρων από Γάλλο αναβάτη σε οποιαδήποτε κατηγορία, ισοφαρίζοντας τα εννέα συνεχόμενα βάθρα που είχε ο Olivier Jacque στα 250cc το 2000, όταν και πήρε τον Τίτλο. Με το σερί του αυτό ο Jarco ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων βάθρων στη μεσαία κατηγορία (ανεξαρτήτως εθνικότητας), που έχει από το 2011 ο Marc Marquez.

 

4 - Στην Indianapolis ο Alex Rins κέρδισε για πρώτη φορά από τότε που ανέβηκε στη μεσαία κατηγορία κι έγινε ο τέταρτος νεαρότερος σε ηλικία νικητής στην Moto2, μετά τους Marquez, Vinales και Tomizawa.

 

3 - Ήταν το πρώτο βάθρο και για τους τρεις αναβάτες της Moto3 (Livio Loi, John Mcphee και Phillip Oettl) στην Indianapolis. Την τελευταία φορά που κάτι τέτοιο συνέβη, ήταν το 2002 στην Ιαπωνία με τους: Osamu Miyazaki, Daisaku Sakai και Randy de Puniet. Εκείνος ο αγώνας ήταν βρόχινος και από τους 27 που ξεκίνησαν, μόνον οι 16 τον ολοκλήρωσαν!

Επόμενο άρθρο »

Νέο πλαίσιο για την Aprilia!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Δύσκολο να ξέρω τι μας περιμένει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα