• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Brno!
Ο 11ος Γύρος της σεζόν στην Τσεχία
Νέα 12/08/2015 - 16:06

Μόλις μια εβδομάδα μετά τον αγώνα στην Indianapolis, το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βρίσκεται στο Brno της Τσεχίας για τον 11ο Γύρο της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

 

Η Τσέχικη πίστα φιλοξενεί αγώνα Grand Prix από το 1965, αλλά η μοντέρνα της μορφή μπήκε στο Ημερολόγιο το 1987. Τα τελευταία χρόνια η πίστα έχει γίνει προπύργιο των Honda, που έχουν κερδίσει εκεί τους τελευταίους τέσσερεις αγώνες.

 

Ο περσινός αγώνας ήταν ο πρώτος - μετά από δέκα συνεχόμενες νίκες - τον οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει ο Marc Marquez, με τον Dani Pedrosa να παίρνει τη νίκη μπροστά από τους Lorenzo και Rossi.

 

Ο τελευταίος, που απέχει εννέα βαθμούς από τον ομόσταυλό του στη βαθμολογία, είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην πίστα του Brno (από το 2002 κι έπειτα), με τέσσερεις νίκες αν και η τελευταία ήρθε το 2009. Η περσινή 3η του θέση ήταν και η μοναδική φορά που ανέβηκε στο βάθρο από τότε.

 

Ο Lorenzo μπορεί στο τέλος να μην κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση μπροστά από τον Marquez στον αγώνα της Indy, ωστόσο τερμάτισε μπροστά από τον Rossi και μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας στους 9 βαθμούς.

 

Ο Ισπανός έχει 4 νίκες στο Brno σε όλες τις κατηγορίες (125cc - 2004 / 250cc -2006,2007 / MotoGP - 2010) ενώ είναι και ο τελευταίος αναβάτης που κέρδισε εκεί και δεν οδηγούσε Honda (2010).

 

Από τότε μέχρι και σήμερα μόνο το 2011 δεν ανέβηκε στο βάθρο. Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι το γεγονός ότι από το 2009 και την τελευταία νίκη του Vale στο Brno, ο Lorenzo δεν έχει τερματίσει ποτέ πίσω από τον ομόσταυλό του έκτοτε!

 

Από την άλλη ο Marquez έχει ήδη δυο συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα, ενώ έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή και τον Valentino Rossi στους 56β. Πέρυσι ο Ισπανός δεν κατάφερε καν να ανέβει στο βάθρο, ενώ νίκη έχει εκεί και το 2012 (Moto2).

 

Ο Pedrosa έχει επίσης τέσσερεις νίκες στο Brno και είναι από τους λίγους που έχουν καταφέρει να κερδίσουν στην Τσεχία σε όλες τις κατηγορίες. Πέρυσι, ήταν αυτός που σταμάτησε το εκπληκτικό σερί των δέκα νικών του Marquez.

 

Το Brno θα θυμίσει στους Iannone και Dovizioso  την ωραία μάχη που έδωσαν εκεί πέρυσι. Ο πρώτος αγωνιζόταν τότε με τα χρώματα της Pramac Racing, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει την 5η θέση από τον φετινό του ομόσταυλο.

 

Ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Τσεχία (στην MotoGP), ενώ έχει πάρει και μια νίκη εκεί το 2011 στην Moto2. Ο Andrea Dovizioso δεν έχει περάσει πρώτος την καρώ σημαία ποτέ στο Brno. Αντίθετα έχει βάθρα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ το καλύτερό του αποτέλεσμα εκεί ήταν το 2011 όταν ήταν 2ος (MotoGP).

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Brno πήρε πέρυσι ο Aleix Espargaro, τερματίζοντας στην 8η θέση ενώ ο νυν ομόσταυλός του - Maverick Vinales - ήταν έκτος στον αγώνα της Moto2, αλλά έχει βάθρο (2ος) το 2013 στην Moto3.

 

Η κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα, μέχρι στιγμής, είναι αυτή του Bradley Smith ο οποίος πέρυσι πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Τσεχία (9ος). Ο Cal Crutchlow δεν τερμάτισε τον αγώνα πέρυσι, ενώ ο Pol Espargaro είχε πτώση.

 

Στις OPEN η Ducati του Hector Barbera είναι αυτή που οδηγεί την κούρσα με 20β. Ο πιο κοντινός του αντίπαλος παραμένει ο Loris Baz με 14β, παρά το ότι έχασε αναγκαστικά τον Γύρο της Indianapolis. Η ομάδα της Forward Racing αναμένεται να δώσει το παρόν στην Τσεχία.

 

Εκεί είναι ο εντός έδρας αγώνας για τον Karel Abraham, ο οποίος πέρυσι είχε πάρει την 14η θέση. Ο Τσέχος ελπίζει να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής, μετά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο του ποδιού στην Catalunya, που τον ανάγκασε να χάσει τους 4 τελευταίους αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Brno: Τα στατιστικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Smith αρχίζει και προσελκύει ενδιαφέρον!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα