• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Με φρέσκο ελαστικό...
... έχουμε μισό δευτερόλεπτο ή περισσότερο!
Νέα 08/08/2015 - 08:48

Ο Jorge Lorenzo δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι στην κατάσταση αυτή που του χάρισε τέσσερεις συνεχόμενες νίκες στο πρώτο μισό!

 

Ο αναβάτης της Yamaha ήταν οριακά μπροστά από τον Marc Marquez, ωστόσο θεωρεί ότι με ένα καινούργιο ελαστικό, θα είχε κέρδος μισό ή και παραπάνω δευτερόλεπτα!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι με κάθε αλλαγή που κάναμε καταφέρναμε να βελτιώσουμε λίγο τη μοτοσυκλέτα», σχολίασε.

 

«Οδηγώ καλά κι έχω καλή αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα κι έτσι για την ώρα μπορώ και είμαι κοντά στο όριο».

 

«Είχαμε την ίδια αίσθηση με το σκληρό ελαστικό, την ώρα που οι άλλοι χρησιμοποιούσαν το πιο μαλακό και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τους χρόνους μας».

 

«Αυτό ήταν καλό σημάδι το πρωί και αυτό επιβεβαιώσαμε και το απόγευμα στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές».

 

«Θα δείξει αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρυθμό και θα εστιάσουμε στο να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα».

 

«Είμαστε ακόμα περίπου ένα δευτερόλεπτο από τον απόλυτο χρόνο και θεωρώ ότι μ’ ένα καινούργιο ελαστικό - διότι δεν φορέσαμε όπως οι άλλοι στο τέλος - θα πάρουμε μισό ή παραπάνω δευτερόλεπτα».

 

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, τα ελαστικά και συγκεκριμένα η γόμα στα πλάγια του πίσω ελαστικού, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία του Ισπανού στις πίστες.

 

Στην Indy το μεσαίο πίσω της Bridgestone δεν έχει την πιο μαλακή γόμα που αρέσει στον Lorenzo, ωστόσο αυτή υπάρχει στο σκληρό και ήταν μ’ αυτό που ο Ισπανός έγραψε τους χρόνους του.

 

«Στο Assen και στην Γερμανία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα, καθώς μετά από μερικούς γύρους το πίσω άρχισε να σπινάρει στην επιτάχυνση».

 

«Αυτή εδώ η άσφαλτος είναι καλή τα δυο τελευταία χρόνια και με πολύ πρόσφυση και παρά το ότι το ελαστικό εδώ είναι ίδιο όπως στην Ολλανδία και την Γερμανία, δεν νιώθω μεγάλες διαφορές ανάμεσα σ’ αυτό και στο άλλο που είχα όταν έκανα τις 4 νίκες».

 

«Θεωρώ ότι εδώ μπορώ να παλέψω για τη νίκη. Σίγουρα και τ ο βάθρο θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά αν είναι εφικτή η νίκη τότε πρέπει να προσπαθήσουμε».

 

Τέλος, ο Jorge Lorenzo υπογράμμισε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών στο δεύτερο μισό, με τον Marquez να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Από την άλλη, δήλωσε ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δει τον Valentino Rossi να αντιστρέψει την κατάσταση και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, παρά το μέτριο ξεκίνημα στην Αμερική.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ο Lorenzo είναι δυνατός!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Μια δύσκολη Παρασκευή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα