• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Η συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 07/08/2015 - 00:17

Οι Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Andrea Iannone, Bradley Smith, Stefan Bradl και Nicky Hayden συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου που άνοιξε την αυλαία του 10ου Γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Valentino Rossi - ο οποίος ποτέ δεν έχει χάσει Τίτλο σε χρονιά που προηγείται στους εννέα πρώτους αγώνες - μίλησε πρώτος: «Θα είναι πολύ δύσκολα τώρα και όλοι οι αγώνες θα είναι δύσκολοι».

 

«Όλοι οι οδηγοί είναι πολύ γρήγοροι. Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Αυτή η πίστα δεν είναι στις αγαπημένες μου, αλλά πέρυσι ήταν καλός ο αγώνας και το διασκέδασα αρκετά».

 

Στη συνέχεια μίλησε και για την κυριαρχία της Honda στην πίστα της Indy τα τελευταία πέντε χρόνια: «Ναι, συνήθως είναι καλύτερα εδώ για τις Honda, ειδικά για τον Marc. Αλλά κι ο Dani έχει νικήσει εδώ και είναι πολύ δυνατός».

 

«Ο Marc έχει δυο νίκες στη σειρά και πέρυσι ήμασταν χαρούμενοι με δυο M1 στο βάθρο. Φέτος είναι μια άλλη σεζόν, αλλά κάθε Σ/Κ πρέπει να πιέζεις δυνατά».

 

Ο Jorge Lorenzo υπολείπεται μόλις 13β από τον Rossi, ενώ είναι ο τελευταίος μη οδηγός της Honda που κατάφερε να πάρει νίκη στην Indianapolis (2009). Ο Ισπανός άσος έχει τα περισσότερα βάθρα από κάθε άλλον, έξι, στους εφτά αγώνες που έχουν γίνει από το 2008.

 

«Οι τροποποιήσεις που έκαναν στην πίστα πέρυσι, βοήθησαν την Yamaha καθώς η πίστα έχει μεγαλύτερη ροή και λιγότερη αργή. Η σικέιν είναι πιο γρήγορη και με περισσότερη ροή, κάτι που μας κάνει πιο εύκολη τη ζωή».

 

Μπορεί ο τραυματισμός στον ώμο του Andrea Iannone να έγινε τον Μάιο, ωστόσο ο Ιταλός άσος της Ducati δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος! Ο Iannone παρά ταύτα, δεν έχει τερματίσει ποτέ εκτός εξάδας από την αρχή της σεζόν!

 

«Η πίστα εδώ είναι καλή, αλλά όχι κι εύκολη. Έχει πολλά σημεία φρεναρίσματος και δεν είναι στις αγαπημένες μου. Νομίζω όμως ότι για την GP15 θα είναι καλή, μιας και με την GP14 δεν ήταν τόσο άσχημη».

 

Ο Marc Marquez έφτασε στην Indy έχοντας νικήσει τους έξι τελευταίους αγώνες επί αμερικανικού εδάφους και τους τελευταίους δυο στην Indianapolis από την pole position.

 

Για τον Ισπανό, ο οποίος βρίσκεται 65β πίσω από τον Valentino Rossi και την 1η θέση στη βαθμολογία, η νίκη στην Γερμανία αποτελεί το έναυσμα για τη δική του αντεπίθεση στη μάχη για τον Τίτλο!

 

«Ναι, φυσικά και οι 65β είναι πολλοί για το πρώτο μισό, αλλά ίσως να χάσουν αυτοί στο δεύτερο! Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιέσουμε στο όριο για να δούμε τι θα γίνει».

 

Η κορυφαία δορυφορική μοτοσυκλέτα είναι αυτή του Bradley Smith, ο οποίος είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας και πρόσφατα ήταν στην ομάδα της Yamaha που θριάμβευσε στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka!

 

«Ήταν ωραία να περάσεις το καλοκαιρινό διάλειμμα! Δυο εβδομάδες στην Ιαπωνία και νίκη στον 8ωρο Αγώνα για την Yamaha και τη νέα R1». Βέβαια ο Βρετανός ανυπομονεί να ανέβει και πάλι πάνω στην Μ1 του.

 

«Το καλό είναι ότι δεν θα υπάρχει αυτή η κίνηση! 70 αναβάτες μέσα στην πίστα είναι πάρα πολλοί! Όπως έχω ξαναπεί, η R1 και η M1 είναι περίπου ίδιες κι έτσι το να ανέβω και πάλι πάνω στην Μ1 δεν θα έχει διαφορά».

 

Το μεγαλύτερο μεταγραφικό νέο της καλοκαιρινής διακοπής, ήταν η μεταπήδηση του Stefan Bradl από την Forward Racing στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε αυτό, διότι οι τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν ήταν εύκολες για εμένα».

 

«Ανάρρωνα ακόμα από τον τραυματισμό μου κι έτσι ήμουν μπροστά από τον υπολογιστή, απαντώντας σε mails και περιμένοντας απαντήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Aprilia μου δίνει αυτή την ευκαιρία να τελειώσω τη σεζόν και να βοηθήσω στην εξέλιξη».

 

Τέλος, ο Nicky Hayden - ο οποίος μεγάλωσε 320χλμ μακριά από την πίστα - θα βρεθεί μπροστά στους συμπατριώτες του και είναι αποφασισμένος να τους ανταμείψει με μια καλή παρουσία.

 

«Η Indy είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για εμένα, με μεγάλη ιστορία. Έκαναν πολλές αλλαγές, αλλά δεν μπόρεσα να τις δω από κοντά πέρυσι, όμως οι υπόλοιποι μίλησαν θετικά γι’ αυτές».

 

Το πιο πολύ γέλιο «έβγαλε» ο Jorge Lorenzo, ο οποίος όταν τον ρώτησαν αν θα έδινε την Μ1 του στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton, απάντησε: «Ναι, σίγουρα θα του την έδινα..... αλλά η ασφάλισή της για ζημιές θα ήταν μεγαλύτερη».

Επόμενο άρθρο »

Rossi 2015: Όχι ο πιο σημαντικός Τίτλος!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Ενδιαφέρουσα η Indy!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα