• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Τα στατιστικά!
Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν τον 10ο Γύρο
Νέα 04/08/2015 - 12:35

- Για 28η φορά θα διεξαχθεί GP στην Αμερική. Οι δυο πρώτοι αγώνες είχαν γίνει στη διάσημη πίστα της Daytona, το 1964 και 1965. Δεκαπέντε αγώνες έγιναν στην Laguna Seca, εφτά (μέχρι πέρυσι) στην Indianapolis και τρεις στο Τέξας.

 

- Το πρώτο GP στην Indy, το 2008, είχε σημαδευτεί από την παρουσία του τυφώνα Άικ, με αποτέλεσμα ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας να μειωθεί, ενώ ακυρώθηκε αυτός των 250cc.

 

- Οι αναβάτες της Yamaha κέρδισαν τους δυο πρώτους αγώνες στην Indy, ενώ τα επόμενα πέντε χρόνια κυριαρχούν αυτοί της Honda.

 

- Η τελευταία νίκη αναβάτη που δεν οδηγούσε μοτοσυκλέτα της Honda, ήταν το 2009 με τον Jorge Lorenzo (Yamaha).

 

- Το μοναδικό βάθρο της Ducati στην Indy, ήρθε το 2009 με αναβάτη τον Nicky Hayden.

 

- Τα καλύτερα αποτελέσματα της Suzuki στην πίστα, είναι οι δυο 6ες θέσεις των Alvaro Bautista (2011) και Ben Spies (2008, ως έκτακτη συμμετοχή).

 

- Τα τέσσερα πρώτα χρόνια στην Indy, είχαμε από έναν Αμερικανό στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας κάθε χρονιά: Ο Hayden ήταν δεύτερος το 2008 και τρίτος το 2009, ο Ben Spies δεύτερος το 2010 και τρίτος το 2011. Το 2012 ο καλύτερος Αμερικανός ήταν ο Colin Edwards (13ος), το 2013 ο Nicky Hayden (9ος), ενώ πέρυσι ο Edwards ήταν ο μοναδικός Αμερικανός και τερμάτισε στην 13η θέση.

 

- Ο Jorge Lorenzo έχει τα περισσότερα βάθρα - έξι στο σύνολο - από κάθε άλλον στην πίστα της Indianapolis.

 

- Τέσσερεις αναβάτες από το φετινό grid, έχουν πάρει μέρος και στους εφτά προηγούμενους αγώνες στην Indy: Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi και Dani Pedrosa.

 

­- Τα τελευταία δυο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez παίρνει την pole position, κερδίζει τον αγώνα και κάνει και τον ταχύτερο γύρο!

 

- Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αυτός που κατακτά την pole position είναι και ο αναβάτης που κερδίζει τον αγώνα της Κυριακής.

 

- Την τελευταία φορά που Αμερικανός αναβάτης βρέθηκε στην pole position, ήταν το 2010 (Ben Spies).

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση πρώτου μισού: Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Δεν θα μου μιλούσε η γυναίκα μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα