• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η μάχη συνεχίζεται στην Indy!
Valentino Rossi vs Marc Marquez vs Jorge Lorenzο!
Νέα 04/08/2015 - 11:54

Το δεύτερο μισό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκινά αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Indianapolis, η οποία θα φιλοξενήσει για όγδοη συνεχόμενη φορά αγώνα του MotoGP.

 

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso, οι οποίοι πέρυσι μας χάρισαν τρομερούς πρώτους γύρους στον αγώνα, προτού ο δεύτερος ξεφύγει και πάρει τη νίκη.

 

Στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ο Valentino Rossi, ο οποίος στοχεύει στον δέκατο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του έχοντας ως αρωγό την παράδοση που δεν τον θέλει να χάνει Πρωτάθλημα, όταν προηγείται στη βαθμολογία μετά τους πρώτους εννέα αγώνες!

 

Πάντως η Indy δεν είναι «ευγενική» για τον Vale, ο οποίος πέρα από τη νίκη που πέτυχε στον εναρκτήριο αγώνα του 2008 στην πίστα, έχει καταφέρει να ανέβει μόλις μια φορά στο βάθρο από τότε: στην τρίτη θέση στον περσινό αγώνα.

 

Παραδοσιακά η Αμερικάνικη πίστα ανήκει στις Honda, μιας και αναβάτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή έχουν πάρει τη νίκη εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο φέτος η Yamaha έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν αποκλείεται να δούμε τον Vale στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο τελευταίος αναβάτης που κέρδισε στην Indy (2009) και δεν οδηγούσε μοτοσυκλέτα της Honda. Ο Ισπανός άσος έχει τα περισσότερα βάθρα στην Αμερικάνικη πίστα - έξι συνολικά - κι ελπίζει ότι θα επιστρέψει στις νίκες μετά την 3η και την 4η θέση σε Assen και Sachsenring αντίστοιχα.

 

Γεμάτος εμπιστοσύνη έφτασε στην Αμερική ο Marc Marquez, σε μια πίστα που ευνοεί τις Honda αλλά και στην οποία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη τα δυο προηγούμενα χρόνια.

 

Οι οιωνοί δείχνουν καλοί για τον 22χρονο άσο, ο οποίος μετά την αλλαγή στο πλαίσιο του 2014 είναι πολύ ανταγωνιστικός σε ρυθμό αγώνα, ενώ προέρχεται και από τη νίκη του στο Sachsenring, κλείνοντας ιδανικά το πρώτο μισό το οποίο ξεκίνησε για τον αναβάτη της Honda με τρεις εγκαταλείψεις στους 7 πρώτους αγώνες!

 

Η ομάδα της Repsol θα επωφεληθεί και από το ιδιωτικό τεστ που έκανε (μαζί με Ducati και Suzuki) στο Misano, μετά το GP της Γερμανίας. Ο Marc Marquez υπολείπεται 61β από την κορυφή και τον Vale και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Ισπανό, για τον οποίο όμως όλα είναι δυνατά!

 

Ο Dani Pedrosa πήρε το 96ο βάθρο της καριέρας του στο Sachsenring - στη μεγάλη κατηγορία - και πέρασε στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα μπροστά από τον Doohan (95) και πίσω μόνο από τον Rossi, που έχει 169! Όπως και ο Marquez, ο Dani έχει δυο νίκες στην Indy: το 2010 και το 2012.

 

Ο Iannone είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και οπωσδήποτε θέλει να συνεχίσει με την ίδια εκπληκτική σταθερότητα που έδειξε στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, όταν και τερμάτιζε στην εξάδα σε όλους τους αγώνες, παρά τον τραυματισμό του στον ώμο!

 

Πάντως ο Iannone δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την Indianapolis, μιας και η καλύτερη θέση που έχει καταφέρει να πάρει ποτέ, ήταν η 11η το 2013. Στο τεστ του Misano και στις πολλές δοκιμές στις ρυθμίσεις της GP15 του, εναποθέτει τις ελπίδες του για κάτι καλό ο Dovizioso.

 

Ο Ιταλός άσος της Ducati έχει τρεις εγκαταλείψεις και μια 12η θέση στους τελευταίους τέσσερεις Γύρους. Για τον Dovi η καλύτερη θέση που έχει πάρει στην Indy είναι η τρίτη το 2012, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Iannone, ελπίζουν να χαρίσουν το πρώτο βάθρο στους κόκκινους εκεί, μετά το 2009 και τον Nicky Hayden.

 

Οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales θα κυνηγήσουν ακόμα μια θέση στη δεκάδα, με την καλύτερη θέση της Suzuki στην Indy να είναι η έκτη που πήρε το 2011 ο Bautista, αλλά και το 2008 ο Ben Spies.

 

Η Suzuki έριξε το βάρος στο ιδιωτικό τεστ του Misano στο πλαίσιο και στα ηλεκτρονικά, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την πρόσφυση και την απόδοση της ισχύος της GSX-RR.

 

Ο Bradley Smith ισοβαθμεί στην έκτη θέση του Πρωταθλήματος με τον Andrea Dovizioso (87β), ενώ είναι ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης μέχρι στιγμής μπροστά από τον Crutchlow (66β) και τον Pol Espargaro (64β). Πέρυσι ο Espargaro είχε κερδίσει τον Smith στη μάχη για την πέμπτη θέση, ενώ ο Crutchlow είχε τερματίσει 8ος.

 

Κάτω από την πίεση του τι θα γίνει στο μέλλον, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει και τη νέα σεζόν στην Marc VDS, ο Scott Redding θέλει να αποδείξει στην Indy ότι αρχίζει και συνηθίζει τη δύσκολη μοτοσυκλέτα της Honda.

 

Στις OPEN, ο Hector Barbera προηγείται με 19 βαθμούς, την ώρα που ο πλησιέστερος αντίπαλό του, ο Loris Baz, δεν θα δώσει το παρών στην Indy μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Forward Racing. Έτσι οι Miller (12β) και Hayden (8β) θα έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον Ισπανό. Ο Hayden έχει δυο βάθρα στην Indy (2008-2009).

 

Στην Indy θα έχουμε και ορισμένες αλλαγές στια συνθέσεις των ομάδων, με τον Stefan Bradl να αγωνίζεται για πρώτη φορά με τα χρώματα της Aprilia. Ο Γερμανός θα είναι πάνω στην RS-GP της ομάδας μέχρι τουλάχιστον το τέλος της φετινής σεζόν.

 

Από την άλλη, ο γνωστός μας Toni Elias θα αντικαταστήσει προσωρινά τον τραυματία Karel Abraham στην AB Motoracing, φρέσκος από τη συμμετοχή του στον 8ωρο Αγώνα Αντοχής της Suzuka.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Δεν θα μου μιλούσε η γυναίκα μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Lorenzo στην Βραζιλία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα