• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Ο Super Sykes στην pole!
Βρήκε ρυθμό και κέρδισε τους Torres και Guintoli
Νέα 01/08/2015 - 15:24

Ο Tom Sykes θα ξεκινήσει τον δέκατο Γύρο της φετινής σεζόν από την pole position, αφού πρώτα χρειάστηκε να στερήσει από τον Jordi Torres την παρθενική pole του στα SBK!

 

Ο Βρετανός - γνωστός και ως Mr. Poleman από την κυριαρχία του τα προηγούμενα χρόνια - έφτασε τις 27 pole positions στην καριέρα του και την τέταρτη φετινή του.

 

Πάντως όλα έδειχναν ότι ο Torres θα ήταν αυτός που θα κατάφερνε να γράψει το όνομά του στην πρώτη θέση, ωστόσο μ’ έναν τελευταίο ταχύτατο γύρο ο Tom Sykes του στέρησε αυτή τη χαρά.

 

Ο χρόνος του Sykes ήταν 2:03,240δ και τον ανέβασε άνετα στην πρώτη θέση, με διαφορά τρία δέκατα από τον Ισπανό αντίπαλό του. Για τον Torres πάντως, η δεύτερη θέση είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει φέτος.

 

Μαζί τους στην πρώτη σειρά ο αναγεννημένος Sylvain Guintoli πάνω στην Honda του, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να σκορπίζει χαμόγελα στο γκαράζ της ομάδας του μετά από μια δύσκολη σεζόν.

 

Στη δεύτερη Superpole στην οποία συμμετάσχει από το 2012, ο Max Biaggi κατάφερε στο τέλος ν’ αφήσει πίσω του αρκετούς νεαρότερους αντιπάλους του και θα ανοίξει αύριο τη δεύτερη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Alex Lowes στην SP2, αν και ο Βρετανός χρειάστηκε να περάσει πρώτα από την SP1 επειδή είχε μια πτώση στις ΕΔ3. Ο Lowes έφερε την Suzuki του στην 5η θέση.

 

Λίγο πιο πίσω, στην 6η θέση, συναντούμε τον Chaz Davies, ενώ απογοητευμένος ήταν ο Jonathan Rea με την έβδομη θέση, στην οποία έπεσε μετά από μια πολύ έντονη στιγμή που είχε στο τρίτο κομμάτι της πίστας, στο γρήγορο γύρο του.

 

Μαζί με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην τρίτη σειρά θα πάρει θέση και ο Leon Haslam και δίπλα τους θα βρίσκεται ο Niccolo Canepa, ενώ οι Baiocco, Randy de Puniet και Badovini συμπληρώνουν την 4η σειρά.

 

Ο τελευταίος, ο Ayrton Badovini δεν έγραψε καθόλου χρόνο μετά από μια σφοδρότατη πτώση που είχε στις ΕΔ4.

 

Ένα ηχηρό όνομα δεν κατάφερε να περάσει από την SP1 κι έτσι ο Michael Van der Mark θα ξεκινήσει από την 13η θέση τους αυριανούς αγώνες, μπροστά από τους Camier, Ramos και Mercado ο οποίος είχε πτώση.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Αγώνας 1: Νίκη στο τέλος για Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang ΕΔ3: Κυριάρχησε η Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα