• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Αγώνας 2: Διπλό για τον Davies!
Ανίκητος ο Βρετανός, Sykes και Rea στο 2-3
Νέα 20/07/2015 - 02:30

Μια αψεγάδιαστη και μεγαλειώδη εμφάνιση επεφύλασσε για τους αντιπάλους του ο Chaz Davies στην Αμερική, όπου κατάφερε να κάνει το διπλό επικρατώντας και στο δεύτερο σκέλος.

 

Όπως και στον πρώτο αγώνα, έτσι και στον δεύτερο η κυριαρχία του άσου της Ducati ήταν απόλυτη από τη στιγμή που έσβησαν τα φώτα και μέχρι την καρώ σημαία.

 

Ήταν το πρώτο αλάνθαστο αγωνιστικό Σ/Κ για τον Davies στα SBK, έχοντας πάρει την pole position το Σάββατο και τη νίκη στους δυο αγώνες της Κυριακής.

 

Η επικράτησή του ήταν όχι μόνο απέναντι στους αντιπάλους του, αλλά και στον καιρό  που απείλησε να βάλει εμπόδια (οι συνθήκες ήταν περίεργες και είχε και ψιλόβροχο) στην κυριαρχία του στην Αμερική.

 

Η νίκη για τον Chaz Davies αποτελεί σίγουρα ορόσημα στην καριέρα του, βοηθώντας τον να εδραιωθεί στην τρίτη θέση που κέρδισε με τις εμφανίσεις του σ’ αυτόν τον Γύρο, ενώ παράλληλα ήταν το πρώτο διπλό για την Ducati από το 2012 και τον Carlos Checa!

 

Με τον Davies να έχει ξεφύγει μπροστά, το ενδιαφέρον στράφηκε και πάλι στον εμφύλιο των Kawasaki, με τους Sykes και Rea να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο σκέλος!

 

Ο Sykes είχε μια δύσκολη στιγμή στην αρχή του αγώνα, όταν και παραλίγο να χάσει το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του, επιτρέποντας στον Rea να τον περάσει στην Corkscrew.

 

Σύντομα όμως ο Sykes απέδειξε ότι είχε καλύτερη μοτοσυκλέτα στη Laguna Seca και ξεπέρασε και πάλι τον ομόσταυλό του, τερματίζοντας τελικά στη δεύτερη θέση αν και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον Rea.

 

Πιο πίσω, ο Leon Haslam προσπάθησε στην αρχή να μείνει κοντά στις Kawasaki, χωρίς επιτυχία, ενώ σύντομα τον έφτασε ο Jordi Torres, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει τον πιο έμπειρο ομόσταυλό του στη μάχη για την 4η θέση.

 

Στο πρώτο σκέλος ο Ayrton Badovini υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλός και πήρε την έκτη θέση μπροστά από τον Van der Mark που ήταν και η μόνη Pata Honda που τερμάτισε στο δεύτερο σκέλος.

 

Ο Sylvain Guintoli ήταν ο δεύτερος πρωταγωνιστής ενός ασυνήθιστου περιστατικού. Την ώρα που ο Γάλλος ετοιμαζόταν να περάσει τον Alex Lowes, ο τελευταίος αποφάσιζε να μπει στην pit lane!

 

Ο αναβάτης της Suzuki παραδόξως δεν έπαθε τίποτα, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αργότερα από τεχνικό πρόβλημα.

 

Θεαματική πτώση είχε και ο Davide Giugliano, ο οποίος στην έκτη στροφή του 2ου μόλις γύρου - κι ενώ ήταν 4ος - έχασε τον έλεγχο με πολλά χιλιόμετρα. Έτσι, οι Canepa, Mercado και Camier εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και μπήκαν στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Suzuka 8h Test

« Προηγούμενο άρθρο

Laguna Αγώνας 1: Κυριάρχησε ο Davies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα