• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Τέλος στους αγώνες το Σάββατο!
Από τη νέα σεζόν το πρόγραμμα θα εξισωθεί με τις άλλες πίστες
Νέα 26/06/2015 - 09:23

Φέτος θα είναι η τελευταία φορά που το Ολλανδικό GP θα διεξαχθεί από Πέμπτη έως και Σάββατο.

 

Από το 2016 - όπως και τα υπόλοιπα GP - ο Γύρος στο Assen θα ξεκινάει από Παρασκευή και θα ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους αγώνες.

 

Η απόφαση πάρθηκε από τους υπεύθυνους της πίστας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τις Κυριακές για να βγαίνουν έξω και να διασκεδάζουν.

 

Τα μεγαλύτερα αθλητικά δρώμενα γίνονται Κυριακή και αυτό συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκεκριμένη αλλαγή.

 

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος την ημέρα του αγώνα, ωστόσο η κίνηση από τη διαχείριση της πίστας δεν έγινε έχοντας κατά νου τους αγώνες.

 

Το βασικό κίνητρο ήταν η πολύ χαμηλή παρουσία του κόσμου στις κατατακτήριες δοκιμές, μιας και λίγοι είναι αυτοί που θα διαθέσουν, ή θα μπορέσουν, να δώσουν το παρόν στις κατατακτήριες της Παρασκευής.

 

Η εν λόγω απόφαση συζητήθηκε και βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους της Dorna, με τον Carmelo Ezpeleta να συμφωνεί αλλά να αφήνει την τελική απόφαση στους ανθρώπους της πίστας.

 

Ως εκ τούτου, οι νικητές των τριών αγώνων αυτό το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία καθώς θα είναι οι τελευταίοι νικητές μιας μεγάλης παράδοσης στην Ολλανδία, που ήθελε τους αγώνες - μέχρι και το 2015 - να γίνονται Σάββατο!

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto3 ΕΔ3: Συνεχίζεται η κυριαρχία του Kent!

« Προηγούμενο άρθρο

2015: Δεν χάνεται ο Γύρος στο Brno

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα