• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2015: Δεν χάνεται ο Γύρος στο Brno
Η αβεβαιότητα μετατίθεται για το 2016
Νέα 25/06/2015 - 23:51

Με τη μεσολάβηση της Dorna και του CEO, Carmelo Ezpeleta, διαλύθηκαν οι όποιες αμφιβολίες για το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του Grand Prix της Τσεχίας στο Brno, στις 16 Αυγούστου.

 

Το μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης της πίστας μετατίθεται για την επόμενη σεζόν, όταν και η Dorna αφήνει ανοιχτό πια το ενδεχόμενο να χαθεί ένα GP που παραδοσιακά μαζεύει πάρα πολύ κόσμο.

 

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Dorna:

 

«Η πίστα του Brno ενημέρωσε την Dorna για τις δυσκολίες εύρεσης οικονομικών πηγών για το 2014 και το 2015, παρά το ότι η βοήθεια αυτή είχε υποσχεθεί αρκετές φορές ότι θα δοθεί».

 

«Υπό αυτές τις συνθήκες, το Brno ζήτησε από την Dorna να μη γίνει το φετινό Grand Prix, κάτι που η Dorna δεν αποδέχτηκε καθώς δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της FIM, των ομάδων, των χορηγών και της ίδιας της πίστας».

 

«Έτσι θα συνεχίσουμε με το υπάρχον συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο το Grand Prix θα διεξαχθεί κανονικά και η πίστα θα καταβάλει κανονικά τις οικονομικές της υποχρεώσεις».

 

«Ωστόσο, με τις δεδομένες συνθήκες δεν γίνεται να εξασφαλιστεί η παρουσία του Τσέχικου GP για το 2016 ή τα επόμενα χρόνια, εκτός κι αν βρεθεί λύση πριν την 16η Αυγούστου και υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του GP».

Επόμενο άρθρο »

Assen: Τέλος στους αγώνες το Σάββατο!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Καλό τo Assen για την GP15

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα