• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Η συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 28/05/2015 - 23:07

Ο Valentino Rossi βολιδοσκοπεί την πρώτη του νίκη στο Mugello από το 2008, σε μια πίστα που είναι ο πολυνίκης με εννέα νίκες σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάνω αυτή την εποχή στο Mugello, με αυτή την ταχύτητα και όντας τόσο ανταγωνιστικός. Είναι ένα καταπληκτικό Σ/Κ ήδη από τη χρονιά που ξεκίνησα, το 1996».

 

«Παρά το ότι η Tavulia (σ.σ. η γενέτειρά του) είναι πιο κοντά στο Misano, αυτό εδώ είναι το αληθινό Ιταλικό Grand Prix. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική και η πίστα μια από τις καλύτερες, με φανταστική δομή που αρέσει σε όλους. Οι λόφοι, το κοινό, όλος ο θόρυβος... είναι ένα φοβερό μέρος να οδηγείς».

 

Ο Jorge Lorenzo έχει τέσσερεις νίκες στο ενεργητικό του στο Mugello και καθώς προέρχεται από δυο συνεχόμενες επιτυχίες σε Jerez και Le Mans, ελπίζει ότι θα τριτώσει το... «κακό!»

 

«Φτάσαμε εδώ, στο Mugello, σε μια εντελώς διαφορετική πίστα από το Le Mans. Κάθε χρονιά πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί εδώ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο, αλλά αυτό το έχουμε αποδείξει φέτος».

 

«Άλλωστε έχουμε, ως Yamaha, κερδίσει τους τέσσερεις από τους πέντε φετινούς αγώνες και η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί. Επιπλέον προέρχομαι από δυο συνεχόμενες νίκες και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αυτή είναι η αγαπημένη μου πίστα, διότι όχι μόνο είμαι γρήγορος, αλλά επειδή λατρεύω να αγωνίζομαι εδώ».

 

Ο Andrea Dovizioso έχει τέσσερα βάθρα στους πρώτους πέντε αγώνες και παραδέχτηκε ότι ο επερχόμενος Γύρος είναι πολύ ιδιαίτερος για την Ducati.

 

«Το Σ/Κ αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ducati και όλους τους Ιταλούς αναβάτες κι εμείς φτάσαμε εδώ μετά από ένα καλό Σ/Κ στο Le Mans. Είμαι χαρούμενος με την ταχύτητά μας, αν και πρέπει να βελτιώσουμε τη σταθερότητά μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

 

«Κάναμε εδώ ένα τεστ πριν το Le Mans και θεωρώ ότι έχουμε την ταχύτητα, απλά πρέπει να δουλέψουμε σε μερικές μικρές λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να παλέψουμε μ’ αυτούς. Ανυπομονώ γι’ αυτό το Σ/Κ, όπως και όλοι οι Ιταλοί».

 

Για τον ομόσταυλό του τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό Σ/Κ θα χρειαστεί να αντιπαρέλθει τον πόνο, μετά το κάταγμα που βρήκαν οι γιατροί στο χέρι του.

 

«Το Le Mans ήταν ένα δύσκολο Σ/Κ για εμένα με τον ώμο, καθώς δεν ήμουν 100% έτοιμος και δεν είχα καλή αίσθηση. Τη Δευτέρα μετά τον αγώνα πονούσα πάρα πολύ. Δεν ήμουν και δεν αισθανόμουν καλά και ήθελα κι άλλη αξονική».

 

«Ο γιατρός τότε εντόπισε ένα νέο κάταγμα και γι’ αυτό δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Όμως πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος και να σκέφτομαι θετικά. Δουλεύω πολύ στο σπίτι με τον φυσικοθεραπευτή για να βελτιωθώ».

 

Από άποψη βαθμών, είναι το χειρότερο ξεκίνημα του Marc Marquez στη μεγάλη κατηγορία, με τον Ισπανό να θέλει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα σε μια πίστα που πέρυσι πήρε τη νίκη, παρά τις δυσκολίες.

 

«Η χρονιά για την ώρα δεν είναι εύκολη για εμάς, αλλά έχουμε κερδίσει στο Austin αν και δυσκολευόμασταν. Δεν είμαστε πολύ μακριά, με εξαίρεση το Le Mans, αλλά στους άλλους αγώνες δεν ήμασταν».

 

«Θα δούμε τι θα γίνει εδώ, σε μια πολύ διαφορετική πίστα. Πέρυσι είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά στο τέλος κερδίσαμε τον αγώνα, έτσι από τα πρώτα ελεύθερα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε την Κυριακή να παλέψουμε για τη νίκη».

 

Το παρόν έδωσε - για πρώτη φορά φέτος - σε συνέντευξη τύπου και ο Danilo Petrucci, ο οποίος προκάλεσε πολλά γέλια όταν είπε: «Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί με φώναξαν, καθώς δεν έχω βάθρα και ίσως τώρα είναι το πιο κοντινό που θα βρεθώ σε βάθρο!».

 

«Για μένα ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι να πάρω θέση στη δεκάδα, κάτι που έχω καταφέρει δυο φορές φέτος και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος καθώς το 2005 παρακολουθούσα τους αγώνες από τον καναπέ μου και δεν είχα οδηγήσει σε πίστα μιας και προέρχομαι από το motocross».

 

«Έτσι, μέσα σε δέκα χρόνια να έχω φτάσει ως εδώ είναι σίγουρα κάτι καλό κι έχω τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια μέχρι να επιστρέψω στον καναπέ».

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

1η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΦΩΤΗ ΤΣΑΛΙΚΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα