• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Στατιστικά στοιχεία
Πότε ήταν η τελευταία φορά που Αργεντινός κέρδισε GP;
Νέα 17/04/2015 - 11:23

- Φέτος, θα διεξαχθεί Grand Prix στην Αργεντινή για 12η χρονιά.

 

- Το πρώτο έλαβε χώρα το 1961 στο Buenos Aires και ήταν το πρώτο GP που έγινε εκτός Ευρώπης. Δεν έδωσαν το παρόν όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες τότε, με τον ντόπιο Jorge Kissling (Matchless) να παίρνει τη νίκη στον αγώνα διάρκειας 52 γύρων (203χλμ). Δεύτερος ήταν ο επίσης Αργεντινός, Juan Carlos Salatino (Norton). Στα 125cc, ο διεκδικητής του Τίτλου Ernst Degner από την Αν. Γερμανία δεν ξεκίνησε τον αγώνα κι έτσι μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Tom Phillis από την Αυστραλία, που πήρε τον Τίτλο. Ήταν ο πρώτος της Honda στα 125cc!

 

- Φέτος είναι η δεύτερη σεζόν που η Termas de Rio Hondo φιλοξενεί Grand Prix του MotoGP. Τα προηγούμενα δέκα χρόνια το GP της Αργεντινής γινόταν στο Buenos Aires, με τελευταία φορά να διεξάγεται το 1999.

 

- Πέρυσι, η Termas de Rio Hondo έγινε η 26η πίστα που φιλοξενεί GP από τότε που η μεγάλη κατηγορία μετονομάστηκε σε MotoGP (2002). Την ίδια περίοδο, η Αργεντινή έγινε η 18η διαφορετική χώρα που φιλοξενεί GP.

 

- Τρεις είναι οι Αργεντινοί που έχουν κερδίσει Grand Prix: ο Sebastian Porto (εφτά νίκες στα 250cc), ο Benedicto Caldarella με μια νίκη στα 500cc και ο Jorge Kissling με επίσης μια στα 500cc.

 

- Η τελευταία νίκη Αργεντινού αναβάτη ήταν στο Assen το 2005 στα 250cc, όταν ο Sebastian Porto επικρατούσε των Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo.

 

- Πλην της περσινής σεζόν, τρεις είναι οι full-time αναβάτες που έχουν αγωνιστεί σε GP στην Αργεντινή: οι Valentino Rossi, Marco Melandri και Anthony West.

 

- To 1962 τα 250cc στην Αργεντινή τα κέρδισε ο Arthur Wheeler σε ηλικία 46 ετών κι έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει GP. Η νίκη του αυτή ήταν η 45η και τελευταία για την Moto Guzzi.

 

- Το 1963, ο Mike Hailwood αγωνίστηκε με MV Agusta για πρώτη φορά στην Αργεντινή και κυριάρχησε στον αγώνα απόλυτα (500cc). Ήταν χαρακτηριστικό ότι έριξε γύρο σε όλους τους αναβάτες, ενώ ήταν έξι γύρους μπροστά από τον έκτο αναβάτη που τερμάτισε.

 

- Πέρσι, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια - έγινε αγώνας στη Ν. Αμερική. Ο τελευταίος ήταν στο Rio το 2004.

Επόμενο άρθρο »

Νικών συνέχεια για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Συγκεντρωμένος κι ετοιμοπόλεμος ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα