• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EJC: 2η ημέρα εκπαίδευσης
Για τους αδερφούς Καρακώστα!
Νέα 09/04/2015 - 13:52

Μια μικρή περιγραφή από τη δεύτερη ημέρα εκπαίδευσης των αδελφών Νίκου και Δημήτρη Καρακώστα, στην Ισπανία!

 

Τελείωσε και η δεύτερη μέρα εκπαίδευσης του European Junior Cup στο Calafat της Ισπανίας, μια ημέρα που ξεκίνησε με ήλιο και έτσι όλοι οι αναβάτες είχαν μια καλή προπόνηση. Ο Νίκος και ο Δημήτρης χρησιμοποίησαν τη χθεσινή τους εμπειρία από την πίστα και δούλεψαν με τον πατέρα τους Γιώργο στο διάβασμα και στη μελέτη της πίστας πριν αρχίσουν τα sessions.

 

Όπως έγραψε και ο The Bike Insurer που είναι ο επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης και ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες, η πίστα είναι σφικτή και με εναλλασσόμενα εσσάκια. Τα δύο αδέρφια στα τρία εικοσάλεπτα που οδήγησαν σήμερα, κούμπωσαν καλύτερα στις μοτοσυκλέτες και κατέβαζαν σταθερά χρόνο. Υπήρξαν κάποιες πτώσεις και κάποια μηχανικά προβλήματα και δυστυχώς στο δεύτερο session, ένας συναθλητής που μοιράζεται το ίδιο box με τον Δημήτρη είχε μια άσχημη πτώση και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο με το ελικόπτερο, που διαγνώστηκε με σπασμένο αστράγαλο.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν αναβάτες που έχουν μεγάλη εμπειρία και κάποιοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ήδη προπονήσεις με ίδια μοτοσυκλέτα. Σημαντική είναι η ενημέρωση που μας έγινε ότι από φέτος στο www.superbike.com θα μεταδίδονται ζωντανά και οι αγώνες του European Junior Cup όποτε όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε την αγωνιστική προσπάθεια του Νίκου και του Δημήτρη.

 

Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο και υπάρχει πολύ κούραση, ένταση, και πίεση για τα δύο αδέρφια αλλά και μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλες αυτές τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν και για την μοναδική ευκαιρία που τους έχει δοθεί. Ο πατέρας τους έχει το δύσκολο ρόλο του μηχανικού-προπονητή συγχρόνως και για τα δύο παιδιά. Διπλή η κούραση αλλά και διπλή η χαρά να βλέπει τους γιους του σε διεθνή διοργάνωση να προσπαθούν για το καλύτερο.

 

Η Maria Costello, top female racer and FIM Women in Motorcycling Commission member, έκανε μια ουσιώδες ενημέρωση σε όλους για το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή η γυμναστική αλλά και η ξεκούραση. Τους είπε ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα αλλά μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορεί να κάνουν έναν αθλητή λίγο καλύτερο από τον διπλανό του.  Πρέπει να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους επιτύχουν. Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά να μην τα παρατήσουν ποτέ. Πρέπει να δουλεύουν να προσπαθούν και να μαθαίνουν. Να υπερνικούν τα εμπόδια και τις αναποδιές και να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες για να επιτύχουν το στόχο τους.

Μετά το δεύτερο session πραγματοποιήθηκε η επίσημη φωτογράφιση όλων των οδηγών μαζί αλλά και καθενός ξεχωριστά. 

 

Είχαν επίσης την ευκαιρία να κάνουν δύο δοκιμαστικές εκκινήσεις ανά έξι αναβάτες μαζί.

Η διοργάνωση για άλλη μια μέρα δούλεψε συντονισμένα και ήταν δίπλα σε όλους τους αγωνιζόμενους για συμβουλές και ό,τι βοήθεια χρειαζόντουσαν. Όταν τελείωσε και το τρίτο session ο κάθε αναβάτης καθάρισε την μοτοσυκλέτα του για να την πακετάρουν για τον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στην Aragon της Ισπανίας.

 

Τέλος έγινε η τελευταία ενημέρωση οδηγών και μηχανικών και η διοργάνωση εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον αγώνα. Επόμενος σταθμός την Παρασκευή στην Aragon για ελεύθερα δοκιμαστικά. Στις δυο μέρες που ακολουθούν ο Νίκος και ο Δημήτρης θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να συζητήσουν με τον πατέρα τους απορίες και τεχνικά θέματα, και να προετοιμαστούν για τον πρώτο τους διεθνή αγώνα.

 

Ξέρουν πόσοι 'Έλληνες είναι δίπλα τους, τους παρακολουθούν, τους υποστηρίζουν και τους δίνουν όλη τη θετική τους ενέργεια και αυτό τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και νιώθουν τυχεροί που τους έχει δοθεί και μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους !

 

Διαβάστε εδώ για την 1η ημέρα!

Επόμενο άρθρο »

Ο Guidotti για το Qatar και την GP15

« Προηγούμενο άρθρο

EJC: 1η ημέρα εκπαίδευσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα