• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati στο Qatar έβγαλε φτερά!
Τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα της GP15
Νέα 24/03/2015 - 15:10

O Gigi DallIgna δεν σταματά να πειραματίζεται με την ολοκαίνουργια GP15 και στο πρόσφατο τεστ του Qatar, αναβίωσε μια παλιότερη ιδέα: τα αεροβοηθήματα στο πλαίσιο, τα «φτεράκια!»

 

Η χρήση τους βοηθάει τη μοτοσυκλέτα να κρατάει κάτω το μπροστινό ελαστικό στις υψηλές ταχύτητες, περιορίζοντας τις σούζες και θεωρητικά θα βοηθήσουν την κόκκινη μοτοσυκλέτα να είναι πιο σταθερή σε όλο το φάσμα του φρεναρίσματος.

 

Η ιδέα μόνο καινούργια δεν είναι. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 1974 από την MV Agusta στο Γερμανικό GP, ενώ αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην Suzuki και στην Yamaha στα 500cc.

 

Στην Desmosedici έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2009 - και πάλι στην Γερμανία - ενώ την τελευταία φορά που τα δοκίμασαν οι κόκκινοι ήταν το 2011 με τον Valentino Rossi σ’ ένα τεστ στην Jerez.

 

Οι κόκκινοι δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα αναφορικά με αυτή τη λύση και το δίδυμο της ομάδας θα τα ξαναδοκιμάσει για να έχει μια πιο σαφή εικόνα για τη χρησιμότητά τους.

 

Επιπρόσθετα, άλλο χαρακτηριστικό της GP15 είναι ο αεραγωγός στην αριστερή μεριά της μοτοσυκλέτας, η λειτουργία του οποίου είναι να βοηθά στη ψύξη.

 

Άλλωστε, ο τετρακύλινδρος των κόκκινων είναι γνωστός για τις υψηλές θερμοκρασίες που ανεβάζει (κοντά στους 100o C) και ο φρέσκος αέρας βοηθά στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Τώρα είναι η αληθινή μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Η εξάδα είναι ρεαλιστικός στόχος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα