• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
“Καταπληκτική” 1η σειρά για τον Davies!
Γλύτωσε τα χειρότερα ο Bayliss μετά το σφοδρό highside
Νέα 21/02/2015 - 10:40

Καταπληκτικό ήταν το ξεκίνημα για τον Chaz Davies, ο οποίος θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, παρά το ότι χρειάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση μιας και ο γρήγορος γύρος του (που ενδεχομένως να του χάριζε την pole) ακυρώθηκε.

 

Ο αναβάτης της Aruba Ducati έκανε 1:30.800 με ελαστικό κατατακτηρίων περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της SP2, ωστόσο ο γύρος το ακυρώθηκε μιας και δεν κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού προτού σηκωθεί η κόκκινη σημαία εξαιτίας μιας πτώσης.

 

«Σήμερα το πρωί συνεχίσαμε με τη δουλειά μας, δοκιμάζοντας μερικές διαφορετικές επιλογές για να δούμε πως θα αντιδράσει το ελαστικό και νιώθω καλά προετοιμασμένος. Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα», σχολίασε ο Davies, ο οποίος έχασε την pole position για 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

«Στις κατατακτήριες σχεδίαζα να βγω από το “Q” όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να τερματίσω το γύρο πριν βγει η κόκκινη σημαία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Όπως και να ‘χει, η πρώτη σειρά είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να ξεκινάς τη σεζόν. Είμαστε όσο πιο προετοιμασμένοι γίνεται και ανυπομονώ για τους αγώνες αύριο».

 

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με Ducati, Troy Bayliss, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην SP1 και παρά την πτώση που είχε στα τέταρτα ελεύθερα, κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και στα 45 του χρόνια – και για πρώτη φορά μετά το 2008 – θα πάρει θέση για να ξεκινήσει τους αυριανούς αγώνες 14ος!

 

Παρά το σφοδρό highside που είχε, ο Bayliss ήταν ευδιάθετος μετά το τέλος της ημέρας: «Σίγουρα βελτιωθήκαμε και σήμερα κι ένιωθα καλύτερα πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Ευτυχώς δεν χτύπησα μετά το σφοδρό highside που είχα στα ελεύθερα».

 

«Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν κατάφερα να περάσω στην SP2, συγχρόνως είμαι όμως κι ευχαριστημένος διότι δεν είχα χρησιμοποιήσει το ελαστικό των κατατακτηρίων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Και χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσεις».

 

«Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Οι υψηλές θερμοκρασίες που μάλλον θα επικρατούν αύριο είναι ένας παράγοντας, αλλά είναι ίδιος για όλους κι έτσι απλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Επόμενο άρθρο »

Οι αλλαγές στο set-up δικαίωσαν τον Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα