• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Nτεμπούτο για το full seamless κιβώτιο
Το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει στην πίστα της Sepang
Νέα 20/02/2015 - 13:05

Η αναμονή των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo για την άφιξη του νέου, πλήρους seamless κιβωτίου της Yamaha, λαμβάνει τέλος! Πιο συγκεκριμένα, η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση αυτή, θα είναι διαθέσιμη στο δίδυμο της ομάδας στο επερχόμενο τεστ της Sepang, στην Μαλαισία.

 

Το νυν seamless κιβώτιο της Yamaha - το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Misano, τον Σεπτέμβριο του ’13 - είναι επί της ουσίας seamless μόνο στα ανεβάσματα. Ήδη από τότε, οι Rossi και Lorenzo πίεζαν τον κατασκευαστή να προβεί στο επόμενο βήμα: στην εξέλιξη ενός κιβωτίου που θα είναι seamless και στα κατεβάσματα.

 

Με την έλευση της συγκεκριμένης αναβάθμισης, οι αναβάτες της Yamaha αναμένεται να βρουν τα λίγα παραπάνω δέκατα που θα τους φέρουν ακόμα πιο κοντά στις κυρίαρχες Honda, κλείνοντας κι άλλο την ψαλίδα με τον αντίπαλο Ιάπωνα κατασκευαστή.

 

Άλλωστε και οι δυο τους έχουν παραδεχτεί ότι το full seamless κιβώτιο που έχει η Honda, δίνει ένα προβάδισμα στον Marc Marquez και στον Dani Pedrosa στις εισόδους των στροφών. Το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha δοκιμάστηκε στην Sepang1 από τους Katsuyuki Nakasuga και Colin Edwards (δοκιμαστές της Yamaha).

 

Λίγες ημέρες πριν την Sepang2, ο Lin Jarvis άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι μπλε θα έχουν το νέο seamless κιβώτιο στη διάθεσή τους. «Το seamless σύστημα και στα κατεβάσματα θα μας έρθει στο κοντινό μέλλον και αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει. Θα έρθει το συντομότερο δυνατόν (ASAP)».

 

«Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό το σενάριο να το δούμε στην Sepang2. Το σημαντικό γενικά με το κιβώτιο, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους διότι μιλάμε για την ασφάλεια του αναβάτη. Αυτό είναι κάτι το απολύτως σημαντικό για εμάς και θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι με ό,τι φέρουμε».

Επόμενο άρθρο »

Ο νέος τιμοκατάλογος της SYM για το 2015

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα