• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δουλεύουμε με μικρά βήματα
Αυτός είναι σχεδόν πάντα ο καλύτερος τρόπος!
Νέα 04/02/2015 - 17:19

Γεμάτος ενθουσιασμό ήταν ο Valentino Rossi σήμερα, πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας. Μπορεί ο Ιταλός θρύλος ακόμα να περιμένει το καινούργιο seamless κιβώτιο της Yamaha - το οποίο μάλλον θα έρθει στην Sepang2 - ωστόσο η παρουσία του την πρώτη ημέρα ήταν πολύ δυνατή, κάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και μόλις 0,118δ πίσω από τον Marquez.

 

«Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει η Yamaha, με μικρά βήματα, αλλά είναι στο 99% των περιπτώσεων και ο καλύτερος. Κάνουμε μικρά βήματα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όταν φέρνει κάτι η Yamaha, τότε αυτό είναι σίγουρα καλό», παραδέχτηκε ο Vale. «Αυτό είναι καλό και για τον αναβάτη, διότι κατανοείς καλύτερα τη μοτοσυκλέτα. Είμαι χαρούμενος, διότι όπως φαίνεται η διαφορά μας με την Honda παραμένει η ίδια όπως στο τέλος της περσινής χρονιάς».

 

«Για το κιβώτιο δεν γνωρίζω ακόμα κάτι κι ελπίζω μόνο να φτάσει το συντομότερο δυνατόν. Οπωσδήποτε θέλω να το δοκιμάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά δεν μπορείς να παίζεις με το κιβώτιο και θέλω να το έχω στα χέρια μου μόνο όταν είναι 100% έτοιμο».

 

Στη συνέχεια ο Ιταλός σούπερ σταρ αστειεύτηκε ότι φοβόταν μήπως είχε ξεχάσει πως να οδηγά γρήγορα τη μοτοσυκλέτα του, ωστόσο - όπως φάνηκε και από την πρώτη ημέρα του τεστ - ο Vale συνεχίζει να είναι δυνατός όπως και πέρυσι.

 

«Ήταν θετική ημέρα και είμαι ικανοποιημένος που ήμουν δυνατός. Το συναίσθημα του να επιστρέφεις στη μοτοσυκλέτα είναι πάντα έντονο, διότι φοβάσαι ότι μπορεί να έχεις ξεχάσει πως να οδηγάς. Είμαι χαρούμενος όμως, διότι ήμουν ανταγωνιστικός από την αρχή μέχρι και το τέλος. Έκανα καλούς χρόνους με το φρέσκο ελαστικό αλλά και με το φθαρμένο ο ρυθμός μου ήταν παρόμοιος με αυτόν του Marc και του Jorge, αλλά και του Dani που ήταν καλός».

 

«Ιδιαίτερα είμαι χαρούμενος επειδή η μοτοσυκλέτα είναι καλή. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, διότι μπορώ να πιέσω και δείχνει να είναι πιο γρήγορη. Έχουμε να δουλέψουμε σε πολλές λεπτομέρειες αύριο και θα έχει ενδιαφέρον. Στο τέλος μπορεί ο Marquez να με νίκησε, αλλά ήταν μόνο για ένα δέκατο».

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και αντίστοιχα αυτό που έδινε μεγαλύτερη ώθηση στις Honda πέρυσι, ήταν το γεγονός ότι η Yamaha έχανε αρκετά σε πρόσφυση στα τελευταία κομμάτια του αγώνα, όταν το ελαστικό είχε υποστεί αρκετή φθορά. Σ’ αυτό ακριβώς το κομμάτι θέλει να ρίξει το βάρος ο Valentino Rossi για τη συνέχεια.

 

«Είμαστε αρκετά κοντά και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε το ρυθμό μας με το φθαρμένο ελαστικό στους τελευταίους πέντε γύρους του αγώνα, διότι πέρυσι εκεί χάναμε σε σχέση με τον Marquez. Δουλεύω πολύ και με το στυλ μου και νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να παραμείνω ανταγωνιστικός. Πέρυσι έκανα μεγάλο βήμα εμπρός, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης και προσπαθώ να βελτιωθώ στα φρένα και στην είσοδο».

 

«Σημαντική παράμετρος είναι και η φυσική κατάσταση και τώρα δεν είμαι ακόμα στο 100%. Δουλεύω, είμαι έτοιμος, αλλά θέλω να φτάσω στο 100% στο Qatar. Η προπόνηση στο χώμα είναι πολύ σημαντική για εμένα για να ελέγχεις το μπροστινό. Είναι καλή προπόνηση και για τη φυσική σου κατάσταση και δεν είναι τόσο επικίνδυνη, όπως το motocross ή οτιδήποτε άλλο. Είναι και πολύ διασκεδαστική!» πρόσθεσε ο Valentino Rossi

Επόμενο άρθρο »

Η «μέση λύση» το μυστικό του Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang1 1η Ημέρα: Αναλυτικό ρεπορτάζ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα