• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Rossi και Lorenzo
Σαν τον Senna με τον Prost!
Νέα 02/02/2015 - 12:20

Διαβάστε τι είχαν να πουν οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση της Movistar Yamaha MotoGP στην Μαδρίτη.

 

Οι στόχοι σας για το 2015;

 

Rossi: Αναμφίβολα το να κερδίσεις τον Τίτλο είναι μια μεγάλη πρόκληση. Κάναμε ένα άλμα στην ποιότητα από το 2013 στο 2014, βελτιώνοντας τη μοτοσυκλέτα μας. Προς το τέλος της περσινής σεζόν ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί, αλλά το να κερδίσεις τον Τίτλο είναι περίπλοκο. Το σημαντικό είναι να είσαι σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα. Στο δεύτερο μισό πήραμε πολλούς βαθμούς και ανεβήκαμε πολλές φορές στο βάθρο, αυτή τη γραμμή θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε.

 

Lorenzo: Πάντα απαντώ με τον ίδιο τρόπο. Δεν μ’ αρέσει να προσπαθώ να προβλέψω το μέλλον. Από εμένα εξαρτάται να κάνω καταπληκτική δουλειά. Ξέρω ότι και στην Ιαπωνία έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, διότι θέλουν να κερδίζουν. Ανυπομονώ να δω πως θα είναι η μοτοσυκλέτα κι έχω καλό προαίσθημα. Το 2014 τελείωσε με θετικό τρόπο, αλλά δεν μπορούσα κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Ο Marquez έκανε απίστευτη χρονιά και ο Valentino ήταν πολύ δυνατός, ενώ εγώ δυσκολεύτηκα διότι κυρίως στην αρχή δεν ήμουν σταθερός. Πάντως από το Sachsenring και μετά τα πήγαμε καλά. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι και να είμαι πάντα στο βάθρο.

 

Που μπορεί να βελτιωθεί η Μ1;

 

Rossi: Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι πιο μικρό φέτος. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά, αλλά είναι μικρότερο για τον αναβάτη στα φρένα. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε από κοινού με την Yamaha σε κάποιους τομείς που πέρυσι υστερούσαμε, όπως στα φρένα, στα φρένα στις εισόδους των στροφών, χωρίς να παραβλέψουμε την ευστάθεια στην επιτάχυνση. Όπως επίσης και στη χαρτογράφηση του μοτέρ. Μια ομαλή μοτοσυκλέτα είναι πάντα πιο εύκολη στην οδήγηση.

 

Lorenzo: Έχω ένα δικό μου, ιδιαίτερο στυλ, αλλά δεν διαφέρει τόσο από των υπόλοιπων. Ο Valentino έχει αλλάξει το στυλ του και τώρα είναι περίπου ίδιο με το δικό μου. Δούλεψα στο στυλ μου όταν έκανα προπόνηση. Με αρκετό χρόνο θα προσπαθήσω να το τελειοποιήσω. Το ιδανικό δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι το αποτελεσματικό στυλ γι’ αυτή τη μοτοσυκλέτα.

 

Πως πήγε η προπόνηση το χειμώνα;

 

Rossi: Πάντα αλλάζει, διότι καθώς μεγαλώνουμε πρέπει να δουλεύουμε και πιο σκληρά για να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση. Περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να δυναμώσω και να αποκτήσω μεγαλύτερη ευλυγισία. Κάνω και πολλή αεροβική άσκηση. Προπονούμαι και σε flat track, motocross και supermoto. Είμαι χαρούμενος διότι προπονούμαι με τα παιδιά στην Ακαδημία και το διασκεδάζω πολύ.

 

Lorenzo: Είμαι στη δράση και στους αγώνες σχεδόν από δέκα χρονών κι έχω εξερευνήσει όλες τις πιθανότητες... minimotos, motocross κτλ. Έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους για να είμαι σε καλή κατάσταση. Πάντα προσπαθώ να προπονούμαι σκληρά, αλλά το 2014 το αμέλησα αυτό και ο όλος σχεδιασμός μου ήταν λάθος. Πρέπει όμως να μαθαίνουμε από αυτά. Έκανα σύντομες διακοπές, αλλά από την 1η Ιανουαρίου προπονούμαι στην Ανδόρρα. Πλέον είμαι τόσο λεπτός και μυώδης, όσο ήμουν το 2008 όταν ήρθα στο MotoGP!

 

Πως θα νικήσετε τον Marquez το 2015;

 

Rossi: Δεν είναι εύκολο. Το 2014 προσπάθησα να βελτιώσω την αίσθησή μου και ήμουν πολύ χαρούμενος διότι μπορούσα να παλέψω με τους πρώτους τρεις. Πήρα αρκετά βάθρα και καλούς βαθμούς, αλλά για να παλέψω για το Πρωτάθλημα πρέπει να κάνω ακόμα ένα βήμα. Πρέπει να κερδίζω αγώνες και να παραμένω πάντα κοντά στο επίπεδο των Jorge και Marc από τον πρώτο αγώνα.

 

Lorenzo: Ο Marc ήταν πολύ δυνατός πέρυσι. Ξεκίνησα άσχημα, ενώ ο Valentino ήταν δυνατός από την αρχή. Πλέον όμως έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία.    Πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι κάθε ημέρα, κάθε μήνα και συνεχώς να δυναμώνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και τη γνώση μας. Νοιώθω καλύτερα κι έχω βελτιωθεί σε σχέση με το 2014 και αυτό το πέτυχα το χειμώνα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν σκέφτομαι τους αντιπάλους μου αλλά κοιτάω μόνο εμένα.

 

Η μεταξύ σας συνεργασία πως είναι;

 

Rossi: Νομίζω ότι κάνουμε καλή ομάδα με τον Jorge. Είμαστε πολλές σεζόν μαζί και έχουμε δώσει πολλές σκληρές μάχες. Είναι μεγάλο το κίνητρο για εμένα να δίνω μάχες μαζί του και να τερματίζω μπροστά του την Κυριακή. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και ο κοινός στόχος είναι να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. Στο κάτω-κάτω ο στόχος είναι κοινός και για τους δυο μας: να κερδίζουμε και να νικάει ο ένας τον άλλον. Αυτό σου δίνει μεγάλο κίνητρο.

 

Lorenzo: Η πρώτη μου σεζόν στην ομάδα ήταν δύσκολη. Το 2008, ο Valentino είχε περάσει ήδη αρκετά χρόνια στην Yamaha. Στην αρχή ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και ήθελα να τα κερδίσω όλα. Ήταν δύσκολο, αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος άλλαξε και η μεταξύ μας σχέση. Έχω περισσότερη εμπειρία και είμαι πιο άνετος με τη μοτοσυκλέτα. Για την ώρα η σχέση μας είναι σαν τον Senna με τον Prost, αλλά ελπίζω να μην τελειώσει όπως στην τελευταία στροφή στη Suzuka!

 

Μπορεί κάποιο εργοστάσιο να σπάσει το μονοπώλιο της Honda/Yamaha το 2015;

 

Rossi: Πέρυσι αυτές ήταν οι δυο καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid. Νομίζω ότι λίγο-πολύ έτσι θα έχουν τα πράγματα και φέτος. Η Ducati δεν είναι πολύ μακριά, ειδικά στο τέλος της περασμένης σεζόν. Στις κατατακτήριες και στην αρχή του αγώνα, η Ducati είναι πάντα ανταγωνιστική. Περιμένω οι δυο εργοστασιακές τους μοτοσυκλέτες να είναι αρκετά κοντά σ’ εμάς. Από τους μη εργοστασιακούς, θεωρώ ότι ο Pol Espargaro θα είναι πολύ, πάρα πολύ δυνατός, όπως επίσης και οι Yamaha της Tech3 που δεν είναι πολύ μακριά από την εργοστασιακή (Μ1). Όσο για τις Honda, όλοι είναι πολύ περίεργοι να δουν τι θα κάνει ο Cal Crutchlow και αν θα καταφέρει να είναι δυνατός με τη Honda, όπως ήταν με την Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Πολύ θετικό» τεστ στην Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Η επίσημη παρουσίαση της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα