• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Οι χρόνοι στις 17:00
Αναβλήθηκε το ρεπό του Marquez, είναι στην πίστα!
Νέα 10/11/2014 - 17:29

Με καλό καιρό υποδέχτηκε η Βαλένθια τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, πλην του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez, με το πρώτο τεστ της σεζόν 2015 να ξεκινά στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Πρώτος στην πίστα μπήκε ο Aleix Espargaro με τη νέα του μοτοσυκλέτα, την πρωτότυπη GSX-RR της Suzuki και φορώντας τα καινούργια - μπλε - χρώματα στη φόρμα του.

Ο έντονος αέρας των δυο προηγούμενων ημερών είχε υποχωρήσει και οι οδηγοί με τις ομάδες τους ρίχτηκαν αμέσως στη δουλειά, δοκιμάζοντας ρυθμίσεις κι εξαρτήματα ενόψει της νέας σεζόν!

Οι χρόνοι στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) βρίσκουν τον Jorge Lorenzo να είναι ο μόνος που έχει κατέβει το όριο του 1:31 και χάρη στο 1:30.975 να έχει πάρει την πρώτη θέση από τον Pol Espargaro. Ο χρόνος του Lorenzo είναι καλύτερος από τον αντίστοιχό του στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Πολύ βελτιωμένος και ο Bradley Smith, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση στους χρόνους, έχοντας και αυτός κατεβάσει τον προσωπικό του καλύτερο χρόνο του Σ/Κ. Ο Valentino Rossi μπήκε μόλις δυο ώρες πριν το τέλος των δοκιμών στην πίστα, αλλά γρήγορα ανέβηκε ως την τρίτη θέση!

Ο Ιταλός σούπερ σταρ έχει χρόνο στο 1:31.312, αρκετά πιο πάνω από το χρόνο που του χάρισε την pole position το Σάββατο (1:30,843), ενώ η διαφορά του από τον ομόσταυλό του είναι στα 337 χιλιοστά. Η τέταρτη Yamaha είναι αυτή του Pol Espargaro, ο οποίος έχει μείνει με το χρόνο που είχε και πριν 2 ώρες.

Ο Dani Pedrosa είναι η καλύτερη Honda - έξι δέκατα από την κορυφή - και μπροστά από το δίδυμο της Ducati. Στους κόκκινους, ο Iannone (με τον αέρα που έχει φορώντας τα χρώματα της επίσημης ομάδας) έχει καταφέρει να πάρει κεφάλι από τον Dovizioso, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 162 χιλιοστά.

Ο Cal Crutchlow ανέβηκε στην όγδοη θέση, με χρόνο 1:31.927, έξι μόλις δέκατα πάνω από το χρόνο που είχε με τη μοτοσυκλέτα της Ducati που οδηγούσε για ένα χρόνο. Οπωσδήποτε ο Βρετανός δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο προσαρμογής στην εργοστασιακή του RC213V.

Στην ένατη θέση είναι ο Stefan Bradl, με χρόνο κάτω από οχτώ δέκατα απ’ ότι έκανε στις κατατακτήριες του Σαββάτου (με την εργοστασιακή Honda). Σε καλό δρόμο λοιπόν και ο Γερμανός, που οδηγά τη μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro πια. Ο Hector Barbera και ακόμα μια Ducati κλείνουν τη δεκάδα, με τον Yonny Hernanadez να ανεβάζει ρυθμούς και να αφήνει πίσω του τον Danilo Petrucci, ο οποίος τον πέρναγε πριν δυο ώρες.

Πιο πάνω από το νέο απόκτημα της Pramac, παίρνουν θέση οι Aleix Espargaro - που παίρνει μια πρώτη γεύση από τη Suzuki - και ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro.

Στους rookies, ο Maverick Vinales είχε την πρώτη του πτώση με μοτοσυκλέτα MotoGP, αλλά είναι μπροστά από τους υπόλοιπους νεοφερμένους στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας την 16η θέση και ε διαφορά από την κορυφή στα 2,5δ! Μάλιστα, ο εντυπωσιακός Ισπανός έχει αφήσει πίσω του την εργοστασιακή RC213V του Scott Redding!

Ο Loris Baz είναι στην 19η θέση, μπροστά από τον αντίπαλό του στα SBK φέτος, Eugene Laverty, ενώ ο Jack Miller δείχνει να μαθαίνει γρήγορα όλα τα καινούργια δεδομένα της κατηγορίας, κατεβάζοντας 1,3δ το χρόνο του μέσα σε δυο ώρες.

Οι δυο τελευταίοι οδηγούν στο τεστ την RC1000V, ενώ από τη νέα χρονιά θα πάρουν στα χέρια τους την RS. Η Aprilia είναι στην πίστα με τον δοκιμαστή της Alex Hofmann, ενώ από αύριο θα οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα οι Alvaro Bautista και Marco Melandri. Οι δυο οδηγοί της Ducati θα ολοκληρώσουν τη σημερινή ημέρα και θα αποχωρήσουν, καθώς η GP15 δεν θα είναι έτοιμη μέχρι το επόμενο τεστ τον Φεβρουάριο.

Το μεγάλο νέο της ημέρας όμως, είναι το γεγονός ότι ο Marc Marquez θα πάρει μέρος στο τεστ! Το ρεπό του Ισπανού δεν ίσχυσε και για τις πέντε ώρες δοκιμών σήμερα, καθώς την τελευταία ώρα (τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) ο Ισπανός θα βρεθεί μέσα στην πίστα!

Μαζί του θα είναι και ο Alex Marquez, ο μικρός του αδερφός και από χτες Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, στον οποίο το HRC αποφάσισε να του κάνει ένα ξεχωριστό δώρο και να τον αφήσει σήμερα να δοκιμάσει μια MotoGP μοτοσυκλέτα, αυτή με την οποία ο αδερφός του έχει κατακτήσει δυο συνεχόμενους Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία!

Και ποιός θα ήταν καλύτερος δάσκαλος για να μάθει τα μυστικά αυτής της μοτοσυκλέτας στον Alex Marquez, παρά ο ίδιος του ο αδερφός!

Επόμενο άρθρο »

Με το δεξί οι Έλληνες στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Test: Οι χρόνοι στις 15:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα