• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Του άνοιξε η όρεξη!
Διψασμένος για περισσότερους Τίτλους ο Marquez!
Νέα 14/10/2014 - 13:18

Ο 21χρονος Marc Marquez, λίγες ώρες μετά την εξασφάλιση του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δηλώνει διψασμένος για περισσότερους Τίτλους!

Ήδη αρκετοί φίλοι έχουν αρχίσει τις συγκρίσεις ανάμεσα στον οδηγό της Honda και στον θρύλο Valentino Rossi, που κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στην Ιαπωνία!

Ο Marquez κέρδισε τον πρώτο του Τίτλο το 2010 (125cc), ενώ από το 2012 (Moto2) μέχρι και φέτος κατακτά συνεχώς τον Παγκόσμιο Τίτλο! Επόμενος στόχος για τον νεαρό Ισπανό, είναι ο τρίτος συνεχόμενος Τίτλος στη μεγάλη κατηγορία το 2015!

«Είμαι χαρούμενος... ίσως δεν καταλαβαίνω τώρα τι έχει γίνει. Είναι δύσκολο να πεις κάτι ή να πιστέψεις ότι έχεις ήδη δυο Τίτλους, αλλά φυσικά θέλω κι άλλους, κι άλλους!» σχολίασε ο οδηγός του HRC!

«Ποτέ δεν είναι εύκολο για τον αναβάτη και πρέπει να διασκεδάζεις το τώρα. Θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου και ανυπομονώ ν’ ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου. Φέτος, βελτιωθήκαμε κυρίως σε εμπειρία και στη διαχείριση καταστάσεων. Κάναμε λιγότερα λάθη, αλλά κάναμε κι έτσι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

«Προσπαθήσαμε όμως να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις καταστάσεις και η Honda έκανε τρομερή δουλειά και μου έδωσε μια μοτοσυκλέτα ή πλαίσιο που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ μου. Φέτος ήμουν πιο συγκεντρωμένος κι έχοντας περισσότερη εμπειρία, όλα ήταν πιο εύκολα».

«Σε κάθε πίστα δεν ήταν πια όλα καινούργια και είχα σημεία αναφοράς από πέρυσι. Ξέρεις τα μυστικά για να προσπαθήσεις να κάνεις το χρόνο, αλλά όπως είδαμε και στο δεύτερο μισό ακόμα μαθαίνω και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να βελτιώνομαι».

Στην αρχή της σεζόν, ο Marquez έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας επειδή έσπασε το πόδι του σε προπόνηση με motocross μοτοσυκλέτα. Ένα ατύχημα για το οποίο δέχτηκε κάποια κριτική.

«Δεν ήταν εύκολη η αρχή του Πρωταθλήματος. Αποφάσισα να προπονηθώ στο χώμα και πολλοί έλεγαν ότι φέρθηκα ηλίθια, αλλά στο κάτω-κάτω αν θες να βελτιωθείς, αν θες να είσαι πιο γρήγορος πρέπει να προπονείσαι, να παίρνεις ρίσκα».

«Ήμουν στο Κατάρ όμως και παρέμεινα συγκεντρωμένος και κέρδισα τον πρώτο αγώνα, κάτι που μου ανέβασε τη ψυχολογία. Στη συνέχεια ήξερα ότι ήμουν πιο δυνατός σε κάποιους αγώνες και προσπάθησα να εκμεταλλευτώ αυτό το μικρό πλεονέκτημα, επειδή δεν ξέρεις ποτέ στο μέλλον τι θα συμβεί».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2014 έλαβε μέρος σε μια σύντομη τελετή, όπου και του παραδόθηκε ένα σπαθί των Samurai. Ο Marquez δήλωνε στη συνέχεια μεγάλος θαυμαστής των συγκεκριμένων πολεμιστών!

«Ξεκίνησα πριν ένα μήνα να σχεδιάζω το πίσω μέρος του κράνους μου με το σχεδιαστή μου, διότι μ’ αρέσει το πνεύμα των Samurai. Στην Aragon ο Alex και ο Hector μου έδωσαν την ιδέα και είπα: δεν θέλω να ξέρω τίποτα, ετοιμάστε το και θα το δω».

«Όταν φτάσαμε, είδα τον αδερφό μου μόνο του - που με παραξένεψε - αλλά στη συνέχεια μου τα εξήγησε όλα. Στο τέλος ήταν όλα πολύ ωραία, διότι ξέρουν ότι μ’ αρέσουν οι Samurai, επειδή είναι ακριβείς. Δεν είμαι τόσο ακριβής, αλλά προσπαθώ να τους αντιγράψω».

Επόμενο άρθρο »

Marquez 2014: Τα πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο!

« Προηγούμενο άρθρο

Ήταν αργά για τον Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα