• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Η συνέντευξη Τύπου
Πριν τον 15ο Γύρο της φετινής σεζόν
Νέα 09/10/2014 - 15:27

Αυτό το Σ/Κ ο Marc Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να πάρει το Πρωτάθλημα, με τον Ισπανό άσο να παρουσιάζεται άνετος στη σημερινή συνέντευξη τύπου που έγινε στο Motegi.

«Κοιτώντας τον αγώνα στην Aragon από την τηλεόραση, ήταν ηλίθιο να μείνω έξω με τα σλικ ελαστικά, αλλά μέσα στην πίστα σκεφτόμουν ότι είχα μόνο τρεις γύρους ακόμα για το τέλος! Όμως έπεσα. Η εμπειρία παίζει σπουδαίο ρόλο», σχολίασε.

«Θα προσεγγίσουμε τον αγώνα εδώ όπως κάθε άλλη φορά και θα πιέσουμε για να πάρουμε μια από τις πρώτες θέσεις. Είναι ωραίο που θα έχω την ευκαιρία να πανηγυρίσω τον Τίτλο στον εντός έδρας αγώνα της Honda! Όμως δεν είμαι νευρικός, διότι στόχος μου είναι να πάρω τον Τίτλο και δεν με νοιάζει το πότε».

Όπως ο Marquez, πτώση είχε και ο Valentino Rossi στον προηγούμενο Γύρο της Aragon. Ο Ιταλός όμως, σε αντίθεση με τον συναθλητή του, δεν κατάφερε να συνεχίσει και οδηγήθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις, αφού έχασε για μερικά λεπτά τις αισθήσεις του.

«Ήταν μια άσχημη πτώση, αλλά ήμουν καλά ήδη από την Δευτέρα μετά τον αγώνα, έτσι δεν υπάρχει θέμα. Στο παρελθόν έχω κάνει καλούς αγώνες στο Motegi και κέρδισα το Πρωτάθλημα εδώ το 2008. Πέρυσι περίμενα περισσότερα, αλλά έκανα ένα λάθος και δεν μπορούσα να ακολουθήσω τους τρεις μπροστά. Φέτος πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαστε σε μια σημαντική καμπή του Πρωταθλήματος κι όλοι είναι πανέτοιμοι».

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo θα προσπαθήσει να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Ιαπωνία, προερχόμενος από τη νίκη στην Aragon, που έσπασε το ρόδι για τον Ισπανό τη φετινή σεζόν!

«Είμαστε σε καλή κατάσταση για αρκετό διάστημα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν έχω τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον μέχρι τώρα. Στην Aragon περίμενα να είμαι πίσω από τις Honda, αλλά τελικά κερδίσαμε και ήταν φανταστικά! Τώρα πλησιάζω στη 2η θέση της βαθμολογίας. Είναι αδύνατον να πιάσει κανείς τον Marc. Στόχος μου είναι οι δυο πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα», σχολίασε ο Lorenzo, ο οποίος είχε κερδίσει στην Ιαπωνία και το 2009.

Ο επίσημος πια εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki από τη νέα χρονιά, Aleix Espargaro, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τα τεκταινόμενα των τριών τελευταίων εβδομάδων!

«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ανάμεσα στις καλύτερες της ζωής μου, ειδικά και με τον αγώνα στην Aragon. Το να τερματίζω στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Jorge, ήταν σαν ένα όνειρο! Παράλληλα είμαι ενθουσιασμένος και με τη νέα πρόκληση της Suzuki. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο, διότι θα πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά με τη μοτοσυκλέτα, αλλά νοιώθω ότι είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου!»

Το παρόν έδωσε και ο Hiroshi Aoyama, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας στο φετινό grid. «Είναι μια καλή πίστα για εμένα, μιας κι έχω ανέβει στο βάθρο εδώ τέσσερεις φορές. Πέρυσι ήμουν 17ος, αλλά φέτος έχω καινούργια μοτοσυκλέτα και ξέρω ότι θα το διασκεδάσω στον αγώνα».

Ο μελλοντικός ομόσταυλος του Aleix Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, Maverick Vinales, έφτασε στην Ιαπωνία μετά από μια ωραία νίκη στην πίστα της Aragon.

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Είχα το καλύτερο Σ/Κ της ζωής μου στην Aragon. Κέρδισα τον αγώνα και στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση ότι του χρόνου θα είμαι στη Suzuki και στο MotoGP! Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος γι’ αυτό», τόνισε.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Clinica Mobile!

« Προηγούμενο άρθρο

«Εντός» έδρας αγώνας για τον Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα