• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STK: Πρωταθλήτρια η Ducati 1199 Panigale R!
O Leandro Mercado έγραψε ιστορία στη Γαλλία!
Νέα 07/10/2014 - 15:26

Σε ηλικία 22 ετών, ο Leandro “Tati” Mercado κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία Superstock 1000 των SBK, μετά από ένα καταπληκτικό φινάλε στον αγώνα της Κυριακής στη πίστα Magny-Cours!

Ο Mercado έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία Superstock 1000 το 2011 και μετά από μια σεζόν αποφάσισε να ανέβει στα SBK, προτού επιστρέψει στην STK 1000 για τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες του 2012.

Το 2013 τερμάτισε στην τέταρτη θέση και πήρε την παρθενική του νίκη στο Γύρο του Nurburgring. Όπως και ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο φέτος (Savadori), ο Mercado έχει αγωνιστεί στην κατηγορία τόσο με την Team Pedercini, όσο και με την Barni Racing Ducati.

Ο νεαρός Αργεντινός άσος ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Aragon. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βάθρο και στους δυο γύρους που έγιναν στην Ιταλία - στην Imola και στο Misano - ενώ επανήλθε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Jerez, σ’ ένα κρίσιμο σημείο που του επέτρεψε να φτάσει στο Magny-Cours με μια διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία.

Τα πράγματα δεν φάνηκαν να εξελίσσονται ομαλά για τον Tati (το παρατσούκλι του) μιας και είχε μια πτώση στις κατατακτήριες που τον άφησε στην 11η θέση του grid! Σε μια πίστα που γλιστρούσε, ο Αργεντινός πήρε πολλά ρίσκα πάνω στην Panigale του και πιέζοντάς την κατάφερε να ανέβει ως την έκτη θέση.

Ο Savadori - ο δεύτερος στη βαθμολογία - έπεσε στον προτελευταίο γύρο (ενώ ήταν 2ος) και ο Mercado το μόνο που έκανε ήταν να κρατηθεί όρθιος και να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην τέταρτη θέση! Έτσι, έγινε μόλις ο δεύτερος μη Ευρωπαίος οδηγός που καταφέρνει να πάρει το Πρωτάθλημα, μετά τον Brendan Roberts (Αυστραλός) που κατέκτησε τον Τίτλο το 2008 κι αυτός με Ducati!

Είναι η πέμπτη φορά που η Ducati κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά το 2007 (Canepa), το 2008 (Roberts), το 2009 (Simeon) και το 2011 (Giugliano). Τέλος, να σημειώσουμε ότι η κατηγορία Superstock έχει μεγάλη σημασία για το Πρωτάθλημα, καθώς από του χρόνου με κινητήρες αυτής της κατηγορίας θα αγωνίζονται οι οδηγοί στα SBK, ενώ και οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει στα μοντέλα παραγωγής!

Επόμενο άρθρο »

2ος ο Πίππος στον 4ο Αγώνα στα Μέγαρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Guintoli: Μεγάλο στοίχημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα