• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Intermot 2014: Kawasaki Ninja H2R!
Υγρόψυκτος εν σειρά κινητήρας με απόδοση σχεδόν 300hp!
Τεστ-Μοντέλα 02/10/2014 - 15:59

Επιτέλους η Kawasaki μας αποκάλυψε φωτογραφίες αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά της Ninja H2R ενός μοντέλου που υλοποιεί τις πιο τρελές φαντασιώσεις μας και υπόσχεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φίλο των σπορ μοτοσυκλετών!

Επιβεβαιώθηκε ότι η H2R θα διαθέτει τον υγρόψυκτο εν σειρά κινητήρα στα 998cc με υπερσυμπιεστή (supercharger) και παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η ιπποδύναμη, η Kawasaki στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι θα φτάνει σχεδόν τους 300 ίππους! (296hp)

Ο τύπου «scroll» υπερσυμπιεστής σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από την εταιρεία με τη συνδρομή του Ομίλου KHI (Kawasaki Heavy Industries) και σύμφωνα με τον κατασκευαστή αυτό ακριβώς ήταν και το κλειδί στο να επιτευχθεί η μέγιστη ιπποδύναμη και η έντονη επιτάχυνση που επιθυμούσαν οι μηχανικοί.

Η Kawasaki Ninja H2R θα βγάζει την απίστευτη δύναμή της στο δρόμο με τα σλικ ελαστικά της Bridgestone (V01) με 120/600R17 μπροστινό και 190/650R17 πίσω.

Στην Kawasaki αντί να δώσουν στη μοτοσυκλέτα ένα μακρύ μεταξόνιο, επέλεξαν ανθρακόνημα στο πάνω και κάτω μέρος για να ενισχυθεί η ευστάθεια. Ένα νέο μονόμπρατσο ψαλίδι και το ατσαλένιο πλαίσιο-χωροδικτύωμα, εξελίχθηκαν για να παρέχουν δύναμη, ενώ θα επιτρέπουν την απορρόφηση ανωμαλιών του εδάφους σε υψηλές ταχύτητες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο όλο σχεδιασμός συνεργάστηκε και το Αεροδιαστημικό Τμήμα της Kawasaki, που συνέβαλε στην εξέλιξη του κουστουμιού από ανθρακόνημα, ώστε να εξασφαλιστεί αεροδυναμική αποτελεσματικότητα.

Η εμπορική έκδοση του μοντέλου, που θα μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους, θα αποκαλυφθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην EICMA στο Μιλάνο και αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 200 ίππους!

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ninja Η2R!

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Scrambler!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα