• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Moto3: Μεγάλη νίκη Fenati σε δύσκολες συνθήκες!
Ο αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα που στέγνωνε προς το τέλος!
Νέα 28/09/2014 - 17:45

Ο 14ος Αγώνας της φετινής σεζόν για την Moto3 κηρύχθηκε βρεγμένος στην αρχή και όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά. Ωστόσο οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν μεγάλες, καθώς η πίστα άρχιζε να στεγνώνει!

Ως εκ τούτου τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους οδηγούς και γίναμε μάρτυρες πολλών λαθών και πτώσεων, με τον Romano Fenati να ξεπερνά όλα τα εμπόδια κι έχοντας επιδείξει δυνατό ρυθμό, πήρε την πρώτη του νίκη εδώ και αρκετούς μήνες! Τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν στο Mugello την 1η Ιουνίου!

Το περιστατικό όμως που σημάδεψε τον αγώνα, ήταν η επαφή που είχαν οι Alex Marquez και Jack Miller! Οι δυο τους βγήκαν δυνατά μετά το τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας και σ’ εκείνο το σημείο η επαφή έστειλε τον Jack Miller στο έδαφος, ρίχνοντάς τον – για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν – από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το συμβάν θα εξετάσει η Επιτροπή Αγώνων που έχει καλέσει τους δυο αναβάτες ενώπιόν της.

Ο Fenati μπορεί να πανηγύρισε τη νίκη από την 13η θέση στο grid, ωστόσο αυτός που ήταν όλο χαμόγελα ήταν ο Alex Marquez. Ο Ισπανός μπορεί για τρίτο συνεχόμενο αγώνα να έμεινε στη δεύτερη θέση, αλλά αυτή ήταν η πιο γλυκιά δεύτερη θέση του, καθώς σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, 11 βαθμούς μπροστά από τον Miller!

Ο Αυστραλός ξαναμπήκε στον αγώνα για να έχει ακόμα μια άτυχη στιγμή και να τερματίζει στην τελευταία θέση (27ος). Ο Danny Kent έκανε καλό αγώνα και κατάφερε να ισοφαρίσει την καλύτερή του θέση στο φετινό Πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στο βάθρο, το δεύτερό του μετά την 3η θέση στην Τσεχία!

Ο αναβάτης που ξεκίνησε από την pole position και περσινός νικητής στην πίστα της Aragon, ο Alex Rins, τερμάτισε στην τέταρτη θέση πληρώνοντας ένα άνοιγμα της γραμμής του που τον άφησε μερικές θέσεις πίσω κι ενώ διεκδικούσε τη νίκη. Παρά ταύτα πήρε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια!

Άνοιγμα είχε και ο αποφασισμένος για κάτι καλό Jakub Kornfeil, ο οποίος τελικά συμβιβάστηκε με την 5η θέση που είναι και η καλύτερη που έχει πάρει στο φετινό Πρωτάθλημα. Η έκτη θέση πήγε στον Enea Bastianini, ο οποίος άφησε αρκετά πίσω του την καλύτερη Mahindra στην Aragon, αυτή του Miguel Oliveira.

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto2: Δεύτερη φετινή νίκη για Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Ζέσταμα: 1ος στο βρεγμένο ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα