• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: Η Aprilia με τον Gresini στο MotoGP!
Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τον Gresini στη μεγάλη κατηγορία
Νέα 12/09/2014 - 14:06

Το όνομα του Fausto Gresini είναι συνυφασμένο με αυτό της Honda, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η ομάδα του Ιταλού - ο οποίος ήδη στην Moto3 από φέτος αγωνίζεται με ΚΤΜ αντί για Honda - αλλάζει τα πλάνα της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Το οικονομικό ήταν το μείζον θέμα για τον Gresini, ο οποίος έβλεπε ότι δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την εργοστασιακή RC213V για το 2015, μιας και ο βασικός του χορηγός αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά ήδη από τη φετινή χρονιά.

Έτσι, πριν από μερικά λεπτά, επισημοποιήθηκε κάτι που συζητούνταν στο paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αρκετές εβδομάδες τώρα. Η Aprilia επιστρέφει ένα χρόνο νωρίτερα στο Πρωτάθλημα, το 2015 αντί του 2016 και αυτό θα το κάνει μέσω της ομάδας του Gresini!

Μ’ αυτόν τον τρόπο, το ιταλικό εργοστάσιο θα εξοικονομήσει αρκετά λεφτά, μιας και δεν θα χρειαστεί να αγοράσει τις δυο θέσεις της στο grid του 2015, ενώ και οι δυο αναβάτες του Gresini θα είναι μέσα στην 22άδα φέτος, οπότε η ομάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει ένα μέρος των χρημάτων που ξοδεύει στα ταξίδια ανά τις πίστες του κόσμου.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει - επίσημα - γνωστοί οι δυο οδηγοί της ομάδας, ωστόσο ο ένας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ο Alvaro Bautista, ο οποίος θα συνεχίσει να οδηγεί εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, ενώ ο Marco Melandri συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι ο δεύτερος.

Ο Melandri οδηγεί για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia στα SBK, όπου πριν μια εβδομάδα πέτυχε και μια σπουδαία διπλή νίκη στην πίστα της Jerez. Να υπενθυμίσουμε ότι η Aprilia θα αγωνίζεται του χρόνου ως εργοστασιακή συμμετοχή με τους κανονισμούς της OPEN κατηγορίας, όπως ακριβώς φέτος η Ducati.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Scott Redding δεν θα είναι του χρόνου με τον Fausto Gresini, με τον Βρετανό να ελπίζει τώρα ότι θα υλοποιηθεί το ιδανικό για τον ίδιο σενάριο, να βρει η Marc VDS τα χρήματα ώστε να μπει στη μεγάλη κατηγορία και να βρεθεί κι ο ίδιος γύρω από γνώριμα πρόσωπα.

Εδώ , μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Romano Albesiano πριν από μερικές ημέρες!

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto3 ΕΔ2: 1ος ο Rins

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ο Rins στην ομάδα του Pons!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα