• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έχουμε μεγάλη πρόκληση μπροστά μας!
Μίλησε για τους στόχους του και τη σχέση του με τον Lorenzo
Νέα 11/09/2014 - 12:58

Ο Valentino Rossi έχει ανέβει ήδη οχτώ φορές στο βάθρο φέτος, ενώ πέρυσι είχε έξι βάθρα στο σύνολο, με τον Ιταλό άσο να παραδέχεται σε συνέντευξη που έδωσε στο motogp.com ότι ένας βασικός παράγοντας της φετινής του επιτυχημένης πορείας είναι η αλλαγή στο οδηγικό του στυλ.

«Πρώτα απ’ όλα, το πιο σημαντικό πράγμα που άλλαξα σε σχέση με πέρυσι, είναι στο φρενάρισμα όπου κι έχω βελτιωθεί», εξήγησε ο Vale.

«Δούλεψα και πάρα πολύ στο στυλ μου και προσπάθησα να το αλλάξω, ώστε να το κάνω πιο μοντέρνο και να προσαρμοστώ στα νέα ελαστικά που δεν έχουν το ίδιο κράτημα με τα παλιά στο πλάγιασμα. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερο το σώμα σου και να μετακινείσαι περισσότερο στο πλάγιασμα».

Στη συνέχεια, ο Valentino πρόσθεσε:«Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν, διότι είμαι μπροστά στη βαθμολογία από τον Jorge, αλλά σίγουρα θα θέλει να ανακάμψει. Είναι ολοένα και πιο δυνατός. Από την άλλη, θέλουμε να κερδίσουμε και τις Honda. Ο Pedrosa δεν είναι πολύ μακριά μου. Αυτοί είναι οι στόχοι για τώρα».

Μίλησε και για την αποχώρησή του από την ομάδα της Yamaha το 2010: «Ήταν λάθος μου που πήγα στην Ducati κι αυτό επειδή ενοχλήθηκα με την Yamaha. Αφού κερδίσαμε τον Τίτλο το 2004 και το 2005, μετά από τόσα χρόνια που η Yamaha δυσκολευόταν, αποφάσισαν να φέρουν έναν πολύ δυνατό ομόσταυλο κι αυτό με ενόχλησε».

«Τώρα όμως καταλαβαίνω ότι έκανα λάθος. Επίσης επειδή η αντιμετώπιση στο box της Yamaha ήταν ανέκαθεν ισότιμη. Ακόμα και το 2008, όταν ήρθε ο Jorge, ήμασταν στο ίδιο περίπου επίπεδο και τώρα ισχύει κάτι τέτοιο. Φέτος η Yamaha με βοήθησε πολύ, μου έδωσε τις συνθήκες για να αποδώσω στο μέγιστο βαθμό, έδωσαν όμως και τον καλύτερό τους εαυτό και για τον Lorenzo. Μπορώ να πω ότι για την ομάδα έχουμε 50/50 αντιμετώπιση και σημασία».

«Δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τον Lorenzo . Είμαστε μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά τα πηγαίνουμε καλά. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή, παρά το ότι είμαστε αντίπαλοι. Νομίζω ότι αυτό που έγινε στο Assen ήταν λάθος, έπρεπε να δώσουν μια εξάτμιση σ’ εμένα και μια στον Jorge, αλλά στο τέλος του έδωσαν δυο. Δεν ήταν όμως μεγάλο πρόβλημα».

Τέλος, ο Rossi παραδέχτηκε ότι μόνο όταν πάρει μια νίκη, θα νοιώσει ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει κάνει: «Είμαι χαρούμενος, αλλά όχι 100%, διότι πρέπει να κερδίζω. Θα ήταν ψέμα αν προσπαθούσα να το αρνηθώ».

Επόμενο άρθρο »

Motul: Βασικός χορηγός του GP της Ιαπωνίας!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το Misano είναι η πίστα μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα