• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK: Φοβερή μάχη Marquez-Lorenzo!
11η φετινή νίκη για τον Marquez, στο βάθρο και ο Rossi!
Νέα 31/08/2014 - 23:44

Ο Marc Marquez επέστρεψε στις επιτυχίες και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας έναν δυνατό αγώνα στην πίστα του Silverstone, αντιμέτωπος με έναν απρόσμενα δυνατό Jorge Lorenzo που τον πίεσε μέχρι και τον τελευταίο γύρο διεκδικώντας τη νίκη!

Ο Lorenzo έκανε πολύ καλή εκκίνηση και πήρε τα ηνία του αγώνα, τα οποία και κράτησε μέχρι τον 14ο γύρο, όταν ο Marquez έκανε την κίνησή του και γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα έφτιαξε μια μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του!

Σ’ εκείνο το σημείο οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν τον Marquez να ξεφεύγει και να παίρνει μια άνετη νίκη, ωστόσο ο Lorenzo ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του συμπατριώτη του. Μάλιστα, δυο γύρους αργότερα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Marquez (άνοιξε τη γραμμή του) και πέρασε εκ νέου μπροστά!

Δυο γύρους πριν το τέλος ήρθε η πιο όμορφη στιγμή του αγώνα, όταν ο Marquez πέρασε με πολύ επιθετικό αλλά και αποφασιστικό τρόπο τον αντίπαλό του, αναγκάζοντας μάλιστα τον Lorenzo να σηκώσει στιγμιαία τη μοτοσυκλέτα του για να μην χτυπήσουν. Εκεί έχασε πολύτιμα δέκατα ο αναβάτης της Yamaha, ο οποίος εν τέλει ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση, εφτά δέκατα πίσω από τον Marquez.

Στην τρίτη θέση ο Valentino Rossi, ο οποίος έγραψε ιστορία στο σημερινό αγώνα, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο του Silverstone, ενώ παράλληλα έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες εκκινήσεις στη μεγάλη κατηγορία, φτάνοντας τις 246, μια παραπάνω από τον Alex Barros!

Ο Ιταλός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο μπροστά, χάνοντας αρκετά στους πρώτους γύρους του αγώνα, όταν και έδινε μάχες με τους Aleix Espargaro και Andrea Dovizioso. Ο πρώτος δεν είχε καμμία απάντηση - ούτε αυτός - στο φρενήρη ρυθμό των δυο μπροστά και τερμάτισε απογοητευμένος στην τέταρτη θέση.

Αντίθετα ο Andrea Dovizioso ήταν όλο χαμόγελα, με τον Ιταλό να κάνει καταπληκτική εμφάνιση - φορώντας το μεσαίο ελαστικό όπως και οι αντίπαλοί του στις πρώτες θέσεις - κατορθώνοντας να ακολουθήσει ως ένα βαθμό τους Rossi και Pedrosa και να τερματίσει κάτω από 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο!

Πολύ πιο πίσω, ο Pol Espargaro πήρε την έκτη θέση, με τον Stefan Bradl να τον ακολουθεί, αφού χρειάστηκε πρώτα να δώσει μάχη με τον Andrea Iannone για την έβδομη θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οAleix Espargaro - δεν του βγήκε το ρίσκο να χρησιμοποιήσει το πιο μαλακό πίσω ελαστικό - και ο Scott Redding που κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα των συμπατριωτών του στις κερκίδες.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ήταν μια εξαιρετική κίνηση!

« Προηγούμενο άρθρο

«Πολύ υπερήφανος» ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα