• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ένας ακόμα γύρος...
... θα έκανε τη διαφορά στον αγώνα!
Νέα 18/08/2014 - 09:57

Ο Jorge Lorenzo προσπάθησε από την αρχή του χτεσινού αγώνα να κάνει μια διαφορά στην πρώτη θέση, ωστόσο δεν τα κατάφερε και στον έκτο γύρο ο Dani Pedrosa τον πέρασε κι έκανε αυτός μια διαφορά στα 1,8δ περίπου.

Ο Lorenzo - ένας από τους ελάχιστους που πόνταραν στο μαλακό μπροστινό ελαστικό - ήταν πολύ δυνατός στα τελευταία στάδια του αγώνα και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον νικητή στα τέσσερα δέκατα! Ο ίδιος πιστεύει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αν έπαιρνε περισσότερα ρίσκα.

«Έπρεπε να πάρω περισσότερα ρίσκα και να οδηγήσω καλύτερα για να μείνω κοντά του, διότι στο τέλος του αγώνα - με λιγότερο καύσιμο και παρά το ότι είχα το μαλακό μπροστινό - ήμουν πολύ ανταγωνιστικός. Ένας ακόμα γύρος και θα είχα την ευκαιρία να κερδίσω. Ο Dani όμως ήταν εμπνευσμένος σήμερα και όταν συμβαίνει αυτό δύσκολα τον κερδίζεις».

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα και το καλό είναι ότι επιτέλους δεν κέρδισε ο Marc! Είναι η απόδειξη του πόσο πολύ μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα μέσα σε μια εβδομάδα. Από τον ανίκητο Marc και τον μέτριο Dani (σ.σ. στην Indy) , εδώ συνέβη το αντίθετο. Αποδεικνύεται ότι όταν νοιώθεις καλά στη μοτοσυκλέτα σου και συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά, θα έρθει η στιγμή σου».

Παρά το ότι ξεκίνησε από την έκτη θέση του grid, ο Lorenzo κατάφερε να περάσει γρήγορα στην πρώτη θέση, ωστόσο στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα, που δεν του επέτρεψε να διατηρήσει την πρωτοπορία.

«Μετά το ζέσταμα ήμουν πολύ χαρούμενος με τις αλλαγές που κάναμε. Περίμενα πολλά απ’ αυτόν τον αγώνα. Το πρόβλημα είναι ότι από την έκτη θέση δεν είναι εύκολο να κάνεις καλή εκκίνηση. Στην αρχή ο Dani έκανε δεξιά κι εγώ έπρεπε να κλείσω το γκάζι, έχασα ταχύτητα και συγκεντρώθηκα στο να περάσω τους μπροστά μου γρήγορα. Ήταν πολύ σημαντικό για να κάνω τη διαφορά του 1δ στην αρχή».

«Ένοιωθα πολύ καλά. Είχα καλή πρόσφυση και στα φρένα ήμουν καλός. Δυστυχώς όμως, μετά από δυο-τρεις γύρους δεν μπορούσα να οδηγήσω το ίδιο. Άρχισα να έχω πρόβλημα στα φρένα και δεν μπορούσα να μείνω στο χαμηλό 1:56. Ο Dani βελτίωσε το ρυθμό του, ενώ ο δικός μου έπεσε. Έτσι με πρόλαβε και όταν με πέρασε, ίσως έπρεπε να ήμουν πιο επιθετικός. Σ’ εκείνο το σημείο δεν οδήγησα καλά. Ο Dani άνοιξε διαφορά στη μέση του αγώνα και αυτό ήταν το σημείο κλειδί».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Lorenzo κέρδιζε τον πρωτοπόρο στο βαθμολογικό πίνακα Marc Marquez, με τον πρώτο ωστόσο να παραδέχεται ότι αν και ήταν ωραίο το συναίσθημα της νίκης του, το Πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά χαθεί φέτος.

«Για να είμαι ειλικρινής το Πρωτάθλημα έχει χαθεί και ο Marc θα πάρει τον Τίτλο, εκτός κι αν κάτι πάρα πολύ περίεργο του συμβεί. Τώρα ίσως θα έχει και λιγότερη πίεση, διότι θα ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει όλους τους αγώνες. Εμείς κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, θέλουμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Προφανώς και δεν θα τα παρατήσουμε και θα προσπαθούμε για το βάθρο και για νίκες».

«Στόχος μας φέτος είναι να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα του χρόνου. Η μοτοσυκλέτα, όπως και η φυσική μου κατάσταση, βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τους επόμενους αγώνες».

Στη συνέχεια εξήγησε το λόγο που διάλεξε το μπροστινό μαλακό ελαστικό, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών της μεγάλης κατηγορίας.

«Έχω διαφορετικό στυλ από τους υπόλοιπους. Δεν είμαι τόσο επιθετικός στα φρένα κι έτσι κάποιες φορές - δεν είναι σύνηθες - το μαλακό μου δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στις στροφές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ το ίδιο με τους άλλους, αλλά όχι εδώ».

«Ίσως και η άσφαλτος να ήταν χειρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είχε περισσότερα σαμαράκια. Ήμουν έκπληκτος που το σκληρό δεν απορροφούσε τα σαμαράκια. Ίσως και το στήσιμό μου να μην ήταν καλό για τα σαμαράκια, όπως και το στυλ μου. Δεδομένης και της χαμηλής θερμοκρασίας, αποφασίσαμε για το μαλακό».

«Αν είχαμε ίσως περισσότερο χρόνο, το σκληρό να μας έδινε κάποιο πλεονέκτημα, διότι μπορεί να μην ήταν το καλύτερο για το φρενάρισμα, αλλά ήταν πιο σταθερό μέσα στις στροφές», ολοκλήρωσε.

Επόμενο άρθρο »

Πάλεψε ο Iannone για την 5η θέση!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Μου έφυγε ένα βάρος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα