• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Μεγάλη βελτίωση στο δεύτερο μισό!
Για τη νυν μοτοσυκλέτα της Ducati!
Νέα 01/08/2014 - 22:09

Ο Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Ducati στο MotoGP, Paolo Ciabatti, μίλησε στο motogp.com για το πρώτο μισό του φετινού Πρωταθλήματος. 

 

«Όσον αφορά στα αποτελέσματα, η σεζόν μέχρι στιγμής είναι καλή με τα δυο βάθρα που έχουμε πάρει με τον Dovi. Είναι και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που είναι καλό», σχολίασε ο Ciabatti.

«Από την άλλη, ο Cal είχε πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως και κάποιες πτώσεις. Παράλληλα και η αίσθησή του με την μοτοσυκλέτα δεν είναι τόσο καλή για την ώρα. Πιστεύουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να κατανοήσει καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Κάτι που μέχρι στιγμής, δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να κάνει».

 

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη βελτίωση της δύστροπης Desmosedici, ειδικά μετά την έλευση στους κόκκινους του Gigi Dall’Igna.

«Ο Gigi ήρθε πέρυσι τον Νοέμβριο στην Βαλένθια και προφανώς τότε η GP14 είχε ήδη σχεδιαστεί. Όμως έδωσε κάποιες ιδέες και κάναμε αρκετές αλλαγές. Δουλέψαμε και στο software και σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί».

«Προφανώς έχουμε ακόμα το πρόβλημα με την υποστροφή και για να το λύσουμε θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά στη σχεδίαση του κινητήρα και στη θέση του στο πλαίσιο. Δεν είναι στο χέρι μου να πω τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Δουλεύουμε στην GP15 για τη νέα χρονιά, αλλά θα έχουμε και μια μεγάλη βελτίωση για την GP14 στο δεύτερο μισό της σεζόν».

 

Τέλος, αναφορικά με τις προσδοκίες του για τους επόμενους εννέα αγώνες της χρονιάς, ο Ciabatti δήλωσε:

«Σε κάποιες πίστες θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ακόμα και στο στεγνό. Προφανώς και δεν θα είμαστε τόσο πίσω αν βρέχει την Κυριακή! Όσο για τον Cal, θέλουμε να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει εμπιστοσύνη πάνω στη μοτοσυκλέτα του γιατί ξέρουμε ότι όταν γίνει αυτό, θα είναι πιο κοντά στους υπόλοιπους αναβάτες».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Meregalli για τους Rossi-Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

O Suppo αξιολογεί το Πρωτάθλημα μέχρι τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα